07.07.2011 15:40

1 млн. лв за подлеза при гара Подуяне

Видян 2441 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пенсионерски клуб и помещения за две полицейски управления има в изцяло обновения подлез при гара Подуяне. Той е ремонтиран с европейски средства по Оперативната програма Регионално развитие и стойността му е над 1 млн. лв. На откриването вчера присъстваха заместник-кметовете на София Ирина Савина и Любомир Христов.


„Реконструкцията на подлеза е доказателство, че екипът на Столичната община, освен че може да разработи и защитава европейски проекти, може да управлява и приключва европейски проекти”, каза при откриването му столичният кмет Йорданка Фандъкова.


Повече от 20 години подлезът пред гара Подуяне беше сметище, отбеляза кметът. Фандъкова припомни, че е бил завършен още тогава и е оставен на груб строеж и досега никой не се е сетил да го облагороди. Подлезът вече е охраняван - има четири камери за наблюдение и жива охрана. Изградени са рампи и асансьори за хора с увреждания. Има обществени тоалетни, както и подово отопление. Това, което изграждаме в момента отговаря на нуждите и изискванията на хората с увреждания и на майките с деца, каза кметът.


Националната компания Железопътна инфраструктура е отпуснала 200 000 лв. за довършване на ремонта на подлеза към гарата. Обновяването на този подлез е пример за съвместната екипна работа между община и правителство, което е задължително за развитието на града, коментира Фандъкова.


Само тази пролет частично или цялостно в София са ремонтирани 10 подлеза на обща стойност около 2 милиона лева европейски средства, като 200 000 лв. е общинското съфинансиране, каза Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и