06.07.2011 17:23

ШОКираха 50 за крадени коли

Видян 1503 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 50 души сгащиха ГДБОП при широкомащабната полицейска операция Шок, която стартира вчера сутринта. Целта на акцията е да бъдат заловени крадени коли в страни от Европейския съюз, обявени за издирване в Шенгенската информационна система. Операцията се проведе едновременно в 9 града в България по нареждане на главния секретар на МВР комисар Калин Георгиев.


Мащабната операция се извърши под ръководството на Върховна касационна прокуратура, в координация с Европол и със съдействието на Сикрет сървис.


Според данните до момента са задържани общо 45 души в столицата, в Кюстендил, в Пловдив, Пазарджик, Габрово, Стара Загора, Шумен, Варна и Бургас. В страни от Европейския съюз са задържани други 5.„Спецполицаи са застреляли кучето на един от задържаните по време на акцията Шок в София“, съобщи адвокатът на арестувания Мариана Тодорова, която категорично отказа да разкрие самоличността на своя клиент. По думите й служителите на реда са използвали оръжие, въпреки че срещу тях не е била оказвана съпротива. „Имало е и малки деца. Клиентът ми е арестуван. До настоящия момент аз не знам къде се намира и никой не е дал информация къде ще бъде заведен“, разказва защитникът.


Действията по разследването продължават. Няма информация за броя на крадените автомобили, които са открити при операцията.


Междувременно стана ясно, че италианските власти искат двама от задържаните във Варна. Тамошните власти издали европейска заповед за задържането им за източване на банкомати чрез скимиращи устройства и преправяне на дебитни карти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни