05.07.2011 16:01

Европа закрива Летище София?

Видян 1305 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Евродепутатът Антония Първанова призова колегите си Европейския парламент за временно спиране на правата за обслужване на Летище София ЕАД.  Причина за това са зачестилите случаи на нерегламентирано отваряне и липси на вещи от багажа на пътниците.


Първанова постоянно получавала оплаквания от пътници, които намират куфарите си с разбити ключалки и установяват липсата на лични вещи.


"Лесният достъп до пътническия багаж може да стане причина за извършване на терористичен акт или друга атака с трагични последствия", обясни тя.


Първанова е изпратила писмо до ръководството на летището, но въпреки сигналите, от аерогарата не са предприети мерки за сигурността при обработката на багажите.


Летище София ЕАД е дружество под контрола на Министерството на транспорта и притежава безсрочен лиценз за наземен оператор от 2007 година.


В края на миналата седмица зам.-председателят на групата на либералите в ЕП изпрати и писмо до министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията - Ивайло Московски с искане за бързо взимане на мерки гарантиране на сигурността на летището, включително и ако е необходимо временно отнемане на лиценза му.


Междувременно именно ресорният министър назначи проверка по сигнала за зачестилите случаи на нерегламентирано отваряне на багажа на пътници на Летище София.


„Резултатите ще са ясни до седмица. Ако има констатирани нередности, ще взема всички мерки. За първи път получавам такъв сигнал и реагирахме веднага“, каза Московски, като уточни, че смяната на шефа на летището Асен Танчев с Веселин Пейков от 1 юли няма нищо общо с този сигнал.


Припомняме, че най-фрапантният случай на грабеж на Летище София датира от миналия октомври, когато от митницата на Терминал 1 изчезнаха 340 кила злато, сребро и платина (конфискувани при операция Леярите) на стойност приблизително 20 милиона лева. Тогава крадците, необезпокоявани от никого, последователно пробиха стените на две помещения и набараха имането като в пещерата на Али Баба. 19' определи цялата история като Обира на века.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци