13.05.2011 13:12

Глоби и за контрольорите

Видян 1938 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жесток конфликт между пътници и контрольори се разразява ежедневно в градския транспорт. Центърът за градска мобилност (ЦГМ) обаче този път реши да вземе страната на потребителите.


Очакват се масови уволнения на проверяващи, които са се държали грубо с пътниците. Напоследък жалбите срещу контрольори са зачестили, но най-често причината за конфликтите е нежеланието на гражданите да заплатят превоза си.
Управителя на ЦГМ инж. Николай Костов обясни, че е създаден албум, в който са заснети всички контрольори. Освен на снимка, има и видеозапис, така че може да се разпознае контрольорът, който се е държал грубо и неправомерно и да се вземе отношение спрямо него. Николов допълни, че най-добрият вариант за оплакване от страна на пътниците е да се подаде писмен сигнал.


Междувременно продължава усилената кампания за проверки в столичния градски транспорт. За ограничаване на пътниците, пътуващи без билети, се предвижда окончателното въвеждане на електронното таксуване.


По думите на Николай Костов когато има конфликт, той е двустранен. "Не може да има едностранен конфликт. Обикновено проблемите са с наши клиенти, които по една или друга причина не желаят да платят услугата си. Няма такива правила обаче, в които длъжностно лице да се държи грубо спрямо клиент, защото той не е наш враг. Той е наш клиент", допълни Костов. Според управителя на Центъра за градска мобилност, когато има вина, контрольорът бива освобождаван.


В същото време конфликтите между пътници и проверяващи стигат до физическа саморазправа. Преди ден късно вечерта в от Сточна гара в Пирогов е транспортиран 34-годишният контрольор А.Д. Младият мъж е бил нападнат по време на работа. След преглед и медицинска помощ е освободен с рана на устата и счупване на парченца от два зъба.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд