Свързани новини

28.04.2011 18:24

СДС и ДСБ не се разбраха и за предварителните избори

Видян 1683 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като не се разбраха от раз за общ кандидат за президент, СДС и ДСБ не се разбраха за датата, правилата и процедурите за отворените предварителни избори, на които ще бъдат избрани претендентите на Синята коалиция за държавен глава и столичен кмет. Това ще се случи след подписването на два документа - политическо обръщение към избирателите и за самите правила. Това стана ясно след поредната среща на ръководствата на двете партии. 

„И Дева Мария да бяхме вдигнали, щеше да е пълно с компромати, а по-важно е какво очакваме от бъдещия президент“, отсече лидерът на СДС Мартин Димитров. Румен Христов започвал да обикаля страната и да си прави кампанията. Светослав Малинов също щял да си я прави и после двамата да отидат на вътрешни избори.

„Едната ни възможна синя кандидатура - Найден Зеленогорски, обяви, че иска да става кмет на Плевен, Ваньо Шарков по-скоро става за министър на здравеопазването, а Надя (б.р. - Надежда Нейнски) не може като евродепутат 5 месеца да обикаля села и паланки“, заяви по Нова тв Мартин Димитров. „Сега сме краят на април, изборите са през октомври, а на терена няма сериозни играчи“, коментира той, и попита къде са кандидатите на ГЕРБ и БСП. 

Лидерът на ДСБ Иван Костов каза, че до 14 май могат да се издигат още кандидатури от всеки член, всяка организация. Тогава ще се проведе вътрешният избор на ДСБ за кандидат за президент, а на 15 май за кандидат за столичен кмет.

За кандидатурата на ръководството на ДСБ за президент Командира изтъкна, че Светослав Малинов е един от радетелите на Синята коалиция, че е бил кандидат на евроизборите и че е печелил доверието на избирателите. „Предлагаме човек, който има принос за тази коалиция, има достатъчно опит и силна платформа", заяви още той.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог