Свързани новини

28.04.2011 16:25

Убиецът от Симеоновград излезе от кома, не помни нищо

Видян 2150 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

18-годишният Живко Желев, който предостави колата си на пияния Данаил Георгиев, помлял 6-имата младежи в Симеоновград, беше освободен от ареста вчера в 13,30 ч. Той бе арестуван за 72 часа с прокурорско постановление за задържане под стража. 

В същото време стана ясно, че 22-годишният Данаил, който причини катастрофата, е излязъл от кома. От Университетска болница в Пловдив съобщиха, че младежът няма никакви спомени за случилото се.

Живко ще бъде освободен с мярка - подписка. „Той вече е дамгосан и достатъчно обществено известен. Смятаме, че семейната му среда и спомена за случилото се гарантират, че той няма да извърши ново престъпление”, каза наблюдаващият прокурор Павел Жеков.

Той обаче допълни, че обвинението срещу Живко остава същото - за предоставяне на кола на лице в пияно състояние, което е довело до смъртта на един или повече хора. Санкцията предвидена в закона е от 5 до 15 години затвор. Дори съдът да признае ученика за виновен обаче, той може да получи наказание под минималното, дори условно, поради редица смекчаващи обстоятелства.

До момента Живко остава единственият участник в инцидента с повдигнати обвинения, заради изключително тежкото състояние на шофьора Данаил Георгиев. Той е в реанимацията на пловдивска болница, а вчера лекари съобщиха, че започва бавно да се възстановява, но все още е в кома. В разпитите си пред разследващите Живко не се е признал за виновен и заявил, че не е знаел, че приятелят му е пиян.

Три дни след катастрофата проговори и третият пътник, който също е бил в колата - 18-годишният Христо. Той разказа, че секунди преди катастрофата, двамата с Живко молели Данаил да намали скоростта. Младият шофьор обаче не ги послушал и натиснал газта.

снимка: БТА




Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец