Свързани новини

17.04.2011 17:50

Алексей зад митинга срещу банковата система

Видян 1919 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Националната асоциация на българския бизнес Светлозар Николов, който организира протест срещу банковата система призна, че познава Алексей Петров отдавна. 

Пред Радио К2 той заяви, че Трактора му помагал в качеството си на изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива. Организацията на главния герой от делото Октопод подкрепя тази на Николов за митинга и шествието пред БНБ и пред три търговски банки, предвиден за днес. 

„От Националната асоциация на българския бизнес организирахме протеста. Бяхме подкрепени от Съюза за стопанска инициатива и сдружение Гласност”, каза бунтарят.  

“Ако Алексей има желание да говори на протеста, нямаме нищо против. Нямаме нищо против той или Теодор Дечев, или от друго сдружение, които ни подкрепят, да говорят относно това, което правят банките в България”, заяви Николов.

Той призна също за фалита на фирмите си, които според публикации в медиите дължат на хазната огромни суми.

Николов сподели също, че със синдикатите КНСБ и КТ Подкрепа неговите сподвижници нямали никакъв контакт, защото многократно били канени на протести на НАББ, но не се отзовавали.

Най-скандалното изявление на революционера, който сам представлява бизнес асоциация, е: “Асоциацията на банките трябва да бъде забранена, защото служи като организация за противозаконно съглашение относно политиката на всички банки, лихвите по кредитите, договорите с кредитополучатели и рекламните послания”. 

Асоциацията участвала също така в законодателни промени, които били единствено в защита на банковия интерес и „техните огромни печалби”. Той допълни, че ще поиска от съда да му бъде осигурен достъп до секретни папки, свързани с делото, за да може допълнително да се аргументира.

По всеобщата оценка на международните наблюдатели стабилната банкова система на България е единствената гаранция страната да не изпадне в икономическа кома. Нашите банки са изключение на Стария континент. Дори на дъното на световната финансова криза, не се пропукаха за разлика от трезорите в много държави, които се наложи да бъдат реанимирани с цената на огромни правителствени помощи.

През последните месеци банките у нас отново започнаха кредитиране на бизнеса, за да бъде по-бързо излизането на страната от икономическата рецесия, в която се намира.

снимка: БТА




Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева