Свързани новини

07.04.2011 17:08

Труд и 24 часа ли са козът на Огнян Донев за експертен премиер?

Видян 3659 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прогнозата на Супер 19’ при придобиването на вестниците Труд и 24 часа, че инвеститорът Огнян Донев май се вижда като български Берлускони е на път да се оправдае. Човекът сам си призна в интервю пред К2 покрай скандала с партньори по сделката, че не гони печалба, след като е вложил десетки милиони в двете медии:

“При медиите е малко по-различно дотолкова, доколкото инвестицията не се гради на очакване, че влизаш и излизаш с печалба. Напротив, по-скоро се надяваш да не загубиш... Работата, с която се занимавам е далеч по-рентабилна, отколкото да инвестирам в медиите”.

В задачата се пита – че защо, щом няма да печели, някой би инвестирал такива огромни пари, особено пък печен бизнесмен?

Дали случайно не му трябва политическо влияние, ако се вижда вече бъдещ експертен премиер на едно преходно правителство, което да наследи ГЕРБ-овото след изборите наесен? Физиономисти вече подчертаха физическата прилика между Донев и експертния премиер от 90-те Беров.

Донев е доста удобен за поста по няколко причини. Първо, закалката му е БСП-арска. Човекът започва кариерния си път, и то съвсем млад, като сътрудник в правителството по Татово време, сочи неговата биография.

Второ, приятелството от съученическите години на Донев с Любомир Павлов е притоплено след избухването на демокрацията, защото кръгът около Софиянски търси мениджър за това, което днес знаем като Софарма. Дружеството е вдигнато на крака от легендарния бизнесмен Борислав Дионисиев, но фирмата се нуждае и от оперативен директор. За изпълнител е назначен Донев.

Третата успешна стъпка на великия днешен олигарх и шеф-работодател е, че както сам разказва, от години охранителна фирма на обектите, които контролира е премиерската Ипон. Всъщност, той не я избира, а я заварва през 2000 г. да брани Софарма, както призна пред К2. Но я оставя на пост. Шесто чувство!

Ахилесовата пета на Донев обаче е последната сделка с Уникредит Булбанк, заради която избухна скандалът с партньорите му в Труд и 24 часа. Не особено ясният му отговор гласи: “Няма заложени активи на купената компания в полза на някого, както се опитва да изкара г-н Грозев. Но тъй като най-вероятно той е намерил някой директор, който да му издаде банковата тайна, той прави твърдения каквито му скимне”.

Радио К2 директно го запита няма ли конфликт на интереси във факта, че Донев е шеф на КРИБ, а негов заместник там е шефът на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян? Италианските собственици едва ли са щастливи като се имат предвид медийните закачки с тях заради факта, че възлов процент акции в банката-майка се контролират от правителството на Кадафи. В България, чиито медици бяха зверски измъчвани с години от същия този режим, такава слава звучи доста неприятно.

Донев обаче е спокоен: “Не виждам нищо лошо председател на КРИБ да е изпълнителният директор на най-голямата производствена компания, листвана на българската борса, а вицепрезидент на КРИБ да е изпълнителния директор на най-голямата банка на България”.




Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Днес може да се окажете изправени пред изпитания в работната среда

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес може да се окажете изправени пред изпитания в