Свързани новини

20.03.2011 15:45

2010-а загубена за икономиката ни

Видян 1352 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Миналата година беше загубена за икономиката ни, заяви старши икономистът от института Отворено общество Георги Ангелов по време на дискусия на групата Макроуотч, посветена на състоянието и перспективите на българската икономика.

„Постигнатият икономически растеж е 0,2 на сто – на практика нулев, защото попада в рамките на статистическата грешка“, заяви експертът. 

„Статистиката отрежда на България едно от последните места в Европа по икономически растеж. След нас са само Испания, Латвия, Румъния и Гърция – страните, подписали споразумение с Международния валутен фонд“, обясни той.

„Липсата на реформи, популизмът на политиците и разрастването на бюджетния дефицит ни поставят и на незавидно място и по отношение на индустриалния напредък“, добави Ангелов. „2010 година бе загубена за българската икономика и това трябва да бъде обеца на ухото на правителството“, коментира той. По думите му положителните тенденции се отчитат само за последното тримесечие по отношение на брутния вътрешен продукт и преките чуждестранни инвестиции.

Според Георги Ангелов заетостта продължава да бъде проблемен сектор за страната ни. Най-важното дългосрочно предизвикателство както пред България, така и пред Румъния, е да се справят с бедността. В това отношение двете страни са все още на дъното на таблицата. Според него дори растеж от 3 на сто, няма да помогне, ако не се направят необходимите реформи.



Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци