Свързани новини

16.02.2011 15:44

Разбиха "фабрика" за оръжие

Видян 1856 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нелегална работилница за производство и преработка на оръжие разкриха антимафиоти в ботевградското село Врачеш, съобщиха от  МВР.


Иззет е сериозен боен арсенал - незаконни пушки, пистолет, гранати, самоделно направени карабини, заглушители, огромно количество патрони и над 20 ловни трофеи.


Преди месец е получена информация, че в селото има нелегална работилница за оръжие. От там бракониерите от цялата област се снабдявали с незаконно оръжие от всякакъв вид.


Установен е и мъжът, който се занимавал с незаконната дейност – Н.К. Той е задържан за 24 часа. За целта той пригодил стая от приземния етаж на дома си за работилница, където произвеждал и преработвал пистолети и пушки.


Във вторник сутринта антимафиоти и полицаи от Ботевград претърсили жилището му. А от ателието са иззети - пистолет Blow, две бойни отбранителни гранати, гладкоцевна пушка, самоделна карабина, двуцевна пушка, самоделна пушка с оптика, три ловни пушки, запалки за ръчни гранати, тротилова пресовка, три заглушителя и гумени уплътнения за тях. Също четири цеви с различни размери, затвор за карабина Щаер, ложи за пушки, три пълнителя с над 60 патрона, над 300 патронa различен калибър, химикали, пружини, детайли и корпуси от глави за огнестрелни оръжия.


Намерени са и листове със схеми, изготвени от Н.К., за сглобяване на пушки. Иззети са и много ловни трофеи - 18 глави с рога от елени и муфлон, шест комплекта бивни от глигани.


Гранатите са иззети със съдействието на служители от ДОТО, а ловните трофеи - предадени на Държавно горско стопанство -Витиня.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични