Свързани новини

21.12.2010 11:33

Бебето от Горна Оряховица било родено мъртво

Видян 1806 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заключението на комисията е, че плодът на 17-годишното момиче от Горна Оряховица, за чиято смърт бяха посочени като виновни лекарите, е мъртвороден.


Това заяви пред БНР зам.-директорът на "Майчин дом" в София проф. д-р Тодор Чернев, един от лекарите, извършили аутопсията, цитиран от БГНЕС.


По думите му преждевременното раждане е започнало още предния ден - на 27 ноември, а майката около 20 часа не е съобщавала, че има контракции. Около 15 часа, когато болките станали нетърпими, тя се е обадила в Бърза помощ и  малко преди 4 часа на 28 ноември е абортирала.


"Най-вероятно става въпрос за инфекция, която е предизвикала преждевременното раждане. В момента се правят изследвания. Плодът може да е загинал и при самото раждане, и преди това, но той така или иначе не е жизнеспособен и шансовете му за преживяване – дали ще се роди живо или ще загине веднага след това, няма съществено значение. Така или иначе плодът е силно увреден", допълни проф. Чернев.


Според него обяснението за т.нар. „потрепвания”, за които се разбра, че са забелязани, имат елементарно обяснение – при мозъчна смърт има възможност при понижаване на температурата да се появят мускулни рефлекси, които не са признаци на живот. Възможно е да е имало такова потрепване, което да е заблудило санитарка, а не медицинската част от екипа, смята специалистът.


За него този случай е категорично изяснен и това, че плодът е мъртвороден е доказано с хистологични проби. Проф. Чернев отбеляза, че е участвал и в одита на Министерство на здравеопазването, но данни за лекарска небрежност не са установени.


„И от Берлин да бяха докарали неонатолог, при липса на определена апаратура той не би могъл да направи нищо”, каза още лекарят, според когото излишно е търсена сензация в случая.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес искате светът да ви обръща внимание

Днес искате светът да ви обръща внимание, да ви