Свързани новини

16.12.2010 17:07

Ершов: За 3 месеца 3-ма директори ограбиха Петрол с над 100 млн. лева

Видян 3411 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В писмо до МВР, Централния депозитар, БНБ, Централния регистър на особените залози, Комисията за финансов надзор и Българската фондова борса Денис Ершов - основният акционер и член на Съвета на директорите на Петрол холдинг, член на Надзорния съвет на Петрол АД, настоява за следното:


“На 15.12.2010 г. СГС издаде ОБЕЗПЕЧИТЕЛНА ЗАПОВЕД за ограничаване на представителната власт на Орлин Тодоров – изп. директор на Петрол холдинг АД, Светослав Йорданов – изп. директор на Петрол АД и Йордан Георгиев – управител на Нафтекс Петрол ЕООД. Това е само първата стъпка и начало на започналото съдебно преследване и търсене на отговорност от тримата господа, влезли в престъпен сговор помежду си и срещу акционерите на Петрол холдинг АД, и извършили стопански престъпления през последните 6 месеца в особено големи размери (за над 100 млн. лв) по отношение на управляваните от тях дружества.


Освен това, с ОБЕЗПЕЧИТЕЛНАТА ЗАПОВЕД на СГС изрично се спират и всякакви вписванията по партидата на Петрол АД, Петрол холдинг АД и Нафтекс Петрол ЕООД, заявени от тримата господа Тодоров, Йорданов и Георгиев...сключили еднолично – без знанието и оправомощаването от мажоритарните акционери, Съвета на директорите и Управителния съвет сделки за над 100 млн.лв., ощетявайки публичната компания Петрол АД, източвайки финансовите средства и водейки я умишлено към фалит. Само през последните месеци те са продали печеливши компании за 1 лв. и са купили компании за над 50 млн. лв., които са губещи и с огромни дългове, сключвайки еднолично договори помежду си и преследвайки само и единствено собственото си облагодетелстване за сметка на хилядите акционери на Петрол АД, за сметка на доверието на всички кредитори на Петрол АД и на цялата група Петрол.


Тримата продадоха без знанието и съгласието на мажоритарните акционери 15% от акциите на Петрол АД за средна цена на акция 1,10 лв. при цна на акциите на фондовата борса към настоящия момент между 5 и 6 лв. на акция, с което са ограбили акционерите в Петрол и Петрл холдинг с над 65 млн.лв. Всички сделки са сключени на извънборсов пазар в пълна секретност и без знанието на мажоритарните акционери, Съвета на директоритеи управителните органи.


Отправяме препоръка и молба до всеки адресат на това писмо да не приема съглашения, договори и споразумения, анекси, обещания и да не се доверява на каквито и да е представени документи, подписани от Орлин Тодоров в качеството му на изп. директор на Петрол холдинг АД, Светослав Йорданов в качеството му на изп.директор на Петрол АД и Йордан Георгиев в качеството му на управител на Нафтекс Петрол ЕООД, ако зад въпросните документи не стоят решения на Съвета на директорите на Петрол Холдинг АД, като орган представляващ едноличния собственик на капитала на всички дружества от групата на Петрол Холдинг АД.


Препоръчваме на всички до съдебното отстраняване на тримата представляващи заради финансовите им престъпления в особено големи размери, в името и интереса на стотиците акционери на Петрол АД, в името  и интереса на стотиците доставчици на компаниите от групата Петрол холдинг АД, в името и интереса на десетките кредитори, които ни се довериха, в името и интереса на 6000 работници и техните семейства, и в името и интереса на стотиците хиляди клиенти на Петрол АД да сте максимално мнителни и внимателни в бизнес отношенията си и с контролните си функции, ако сте държавни органи, за да не допуснем Петрол АД да последва съдбата на Кремиковци.


И не на последно място, заради опасност от криминални прояви и риск от негативни действия с последствия от наказателно преследване и криминален характер от страна на Тодоров, Йорданов и Георгиев, съдиите са добавили: “Задължават се органите на държавно управление да оказват съдействие за привеждане в изпълнение на обезпечителната заповед”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и