Свързани новини

16.12.2010 15:06

Бавим парите за Бургас-Александруполис

Видян 1354 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Участието на страната ни в петролопровода Бургас-Александруполис е под съмнение. Това стана ясно от думите на вицепрезидента на Транснефт Михаил Барков, цитиран от Мoney.bg.
„България не е погасила задълженията си по проекта в определените срокове“, обяви той. На последната среща на участниците в проекта в Амстердам България е потвърдила, че ще погаси дълга си до 15 декември, но това не е станало, обясни Михаил Барков. Вицето на Транснефт посочи, че в случай, че страната ни не изпълни своите задължения, Гърция може да замрази финансирането от своя страна.
Въпреки това Русия няма намерение да се отказва от проекта за изграждане на трансбалкански петролопровод, ако България реши да не участва в строителството му.
Припомняме, че преди седмици гръцкият вицепремиер Теодорос Пангалос упрекна страната ни, че бави реализирането на проекта.
„Русия, Гърция и България през 2007 г. се съгласиха да построят нефтопровода с близо 300 километра дължина, но с идването на правителството на Бойко Борисов, проектът е в застой“, посочи Пангалос.
Трансбалканският петролопровод има за цел да разтовари претоварените черноморски проливи, транспортирайки петрол по суша от пристанището Бургас на Черно море до Александруполис на Егейско море. Предвижда се капацитетът на петролопровода да е 35-50 милиона тона годишно.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева