Свързани новини

15.12.2010 13:39

Берлускони оцеля

Видян 1268 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството на италианския премиер и бонвиван Силвио Берлускони оцеля след два вота в парламента. Спасиха го 3 гласа, два от които на привърженички на бившия му съюзник Джанфранко Фини.
Първо бе гласуван вот на доверие в Сената - той беше спечелен със 162 от общо 308 гласа, съобщи АФП.
Очакваното по-трудно гласуване по вота на недоверие, внесен от опозицията и центристите, в долната камара – Камарата на депутатите, мина с минимално мнозинство от 314 гласа „за” и 311 гласа „против”.
Повод за вотовете станаха неотдавнашните оставки на четирима министри, привърженици на Фини. Освен това Берлускони бе подложен на натиск и заради поредната сексафера около него - този път със 17-годишната мароканка Руби. 
Депутатките Катя Полидори и Джампиеро Катоне от партията на председателя на парламента Джанфранко Фини Бъдеще и свобода за Италия изненадващо подкрепиха кабинета.
Напрежението в парламента ескалира и няколко депутати започнаха дори да се блъскат.
За вота с линейка бе докарана депутатката Джулия Козенца от движението на Фини, която беше в болница заради проблемна бременност.
Други две бременни депутатки дойдоха с инвалидни колички. Федерика Могерини е от опозиционната Демократическа партия, а Джулия Бонджорно - от движението на Фини.
Италианският премиер тържествува след вота, освен това бе убеден, че ще го спечели.
След обявяването на резултатите заяви: "Напълно изключено е да подам оставка", цитира го електронното издание на Кориере дела сера. Преди време Берлускони беше казал, че ще подаде оставка, ако е спечелил вота с малко мнозинство.
Столът на Берлускони започна да се клати силно през юни, когато Джанфранко Фини и привържениците му се отцепиха от партията Народ на свободата, припомня Ройтерс. Фини привлече 33 депутати и 10 сенатори под знамето на групата Бъдеще и свобода за Италия и така лиши премиера от гарантираното му абсолютно мнозинство в долната камара на парламента (316 от 630 депутати).


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей