Свързани новини

15.12.2010 12:58

И агенти пропищяха от застрахователя ING

Видян 5239 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сигурно помните разследването на 19’ отпреди месец, в което разкрихме как затраховането в ING работи на принципа на пирамидата и въпреки обясненията, че човек получава парите си след втората година, това не е вярно. Получихме писмо от компанията, в което се потвърждава дори фактът на заблуждаващата реклама, че за големи застраховки се дава златна карта, което ако си спомняте ни бе накарало да се вържем на триковете им. Изтъква се оправданието, че картите били от Банка Пиреус, което сигурно би имало значение, ако брошурата не беше за застраховки на ING. Подвеждащата реклама принципно не се допуска от закона в България.


Предлага ни се и споразумение, каквото в договора не е предвидено.


Същевременно Комисията за финансов надзор ни уведоми, че нашата жалба срещу ING е приета за разглеждане. Другият държавен орган, който сезирахме по случая – Комисията за защита на потребителите, също проявява интерес и особено по казуса с обещаните в рекламната брошура на компанията златни кредитни карти, които обаче клиентите в крайна сметка не получават. Така че историята тепърва ще се развива.


В същото време по казуса се намесиха и читатели на 19’ сред агентите на застрахователя. Както бяхме писали, те също са удряни от глоби, ако клиентите им по някаква причина решат да се откажат от застраховките. Писмото, с някои от крайните оценки в което естествено не се наемаме да се съгласим, гласи:


“Eдна компания, която е на тезгяха за продан, за да върне задълженията си към Правителството на Холандия, е тръгнала на масов рекет към отдавна напусналите си застрахователни агенти. Чрез фамилното име ЙОРДАНОВА, от скрит телефон се обажда женски глас и заплашва, че имаш задължения към ING и е в твой интерес да ги върнеш по-рано, защото ще стане по-лошо. Сумите, които се съобщават са 4-цифрени.                                                                         Не ви ли звучи като масовия телефонен тероризъм от последните месеци: „Обажда се инспектор Петров, внесете незабавно Х лв. Дъщеря ви прегази дете и ще я съдят....” Само че в този случай телефонният терорист спряга името на световноизвестната холандска застрахователна компания ING. Дотам ли опряхте господа от ING, да събирате пари чрез рекет? Дали това е световната практика на компанията - майка или е българският принос към авторитет, граден с години?  Ако агентите са имали задължения, защо не ги поискахте, преди да им прекратите договорите?                                                                  Излиза че ING e най-голямата кредитна институция в България. Изплаща едни пари на агентите си, докато работят за нея, но това е просто кредит, който те дължат с огромни лихви след като напуснат.  А в същото време и клиентите, които спират да плащат преди да е изтекла втората година – губят всичките си пари. Как се нарича това?                                                 Кой дава право на ING да стресира всички с подобни обаждания? Времето и мястото не се подбират – на масата по време на хранене; на гости; в почивните дни; събуждайки те; докато си почиваш; а може да попаднат на родителите ти и да ги доведат до хипертонична, диабетна или сърдечна криза. ТАКАВА ЛИ Е ЦЕНАТА НА СВЕТОВНОИЗВЕСТНОТО ИМЕ ING ? ТОВА ЛИ Е КОМПАНИЯТА, КОЯТО СЕ ГРИЖИ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ХОРАТА, ЧРЕЗ СВОИТЕ УСЛУГИ ?                                                           А... И МЕЖДУ ДРУГОТО, ГОСПОДА КЛИЕНТИ, ПРОВЕРЯВАЛИ ЛИ СТЕ ДАЛИ ПО ДАННИ НА КОМИСИЯТА ЗА ФИНАНСОВ И ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН НАДЗОР, ING НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ЗАСТРАХОВАТЕЛ В БЪЛГАРИЯ, КОЙТО НЕ ПОДДЪРЖА ГАРАНЦИОНЕН ФОНД? ПИТАЛИ ЛИ СТЕ СЕ ПО ТОЗИ ПОВОД ДАЛИ ПАРИТЕ ВИ СА ГАРАНТИРАНИ?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева