Свързани новини

06.12.2010 13:42

Костов призова Борисов да смени няколко министри

Видян 1934 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът трябва да направи радикална промяна в кабинета, за да покаже, че зачестилите скандали се дължат не на лошо лидерство, а на лоши изпълнители.


Това заяви на пресконференция лидерът на ДСБ Иван Костов, съобщи БТА.


"За една седмица сме изброили 19 скандала, което означава, че страната ни няма дневен ред, не се движи в някаква посока и непрекъснато се създават конфликти и персонални битки", заяви Костов.


По думите му трябва да бъдат сменени Вежди Рашидов, транспортният министър Александър Цветков, министърът на образованието Сергей Игнатов, земеделският министър Мирослав Найденов и министърът на здравеопазването Стефан Константинов.


Костов каза, че на големите скандали отговарят други правителства, но в България никой не взема мерки за нищо и нито един от скандалните случаи не стига до съд и прокуратура. Той даде пример с отнетата виза за САЩ на Румен Петков.


"Петков отговори с гаменско държание, а БСП не се разграничи, италианските институции вземат мерки за случая с Рашидов, а в България никой не взема мерки за нищо. Скандалите в България се "вкалинчиха", обобщи Костов, визирайки случая с фалшивата диплома на бившата шефка на фонд "Земеделие".


Той поиска и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев да понесе отговорност за новодненото Околовръстно шосе на София.


Той има критики и към вътрешния министър Цветан Цветанов и припомни думите му, че бившият главен прокурор има пръст в убийства, от което е последвало само опровержение от прокуратурата.


Бившият премиер посочи още, че за първи път от 13 години пенсионерите няма да получат никакви пари за Коледа, което засяга два и половина милиона българи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще