Свързани новини

05.12.2010 18:30

Петя Славова осигури GSM капана за депутатите

Видян 4328 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Освен хитрия замисъл и алчността на депутатите, GSM скандалът с Лъчо Мозъка и неговата компания има още един елемент. Това е мястото на действието.


Не всеки хотел би приел да осигури капана за подобен експеримент на ръба на закона. Все пак отдаването на зали под наем трябва да съдържа елемент на сигурност и помещенията не би трябвало да се вземат от всеки.


Явно обаче 4-звездният Феста София, собственост на банкерката Петя Славова, не е придирчив към клиентите и е готов на всичко, за да изкара някой лев наем.


Как иначе би било възможно хитлеристът Клаус Барби, под чието име се бяха маскирали журналистите от бТВ и 168 часа, обещали да подарят по едно Верту на 16 депутати, да наеме зала във Феста.


Жертви на хитрия полит майтап се оказаха 16 народни представители. Най-известен от тях бе Лъчезар Иванов, който е прочут със скандалите, в които има малшанса непрекъснато да се забърква. Наред с него се изложи Геновева Алексиева от здравната комисия, която и без друго също стана прословута с шуробаджанащина и уреждане на клиниката си със специална пътека от Здравната каса. Присъстваха и още шестима от мнозинството. Само Сините не допуснаха техен депутат да се изкуши да прегази закона, според който народните представители нямат право да получават подаръци на стойност над 200 лева.


Хотел Феста обаче не за първи път става арена на странни събития. Това е поредна черна точка, след като по време на кадруването на Красьо Черния в съдебната система хем той живееше там, хем в хотела се провеждаха тайни и явни тържества на магистратите. А най-чест гост на Феста беше правосъдният министър на Станишев. По същото време банката, чиято централа до преди дни се помещаваше в зданието, обслужваше основни съдилища в страната и органи на Министерството на правосъдието като Агенцията по вписванията. Днес ексминистър Меги Тачева работи в сградата като административен директор на империята на Петя Славова.


Сред подчинените им се говори, че немалко известни лица на Тройната коалиция, от които някои продължават да бъдат депутати, са посещавали Феста всеки месец. Но не заради журналистическа провокация, а за да получават подаръци в брой. Интересно дали сегашните опозиционери ще намерят сили да си признаят сами от кого и защо са били даровете?. Или ще се наложи да ги посочват с пръст?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а