Свързани новини

05.12.2010 13:46

Фирма от империята на най-богатата българка дължи 270 000 лв. за 2010 г.

Видян 3398 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сигнал на наши читатели ни накара още веднъж да се убедим, че за кокошка няма прошка, а за милиони – закони. Всъщност закони има, ама не се спазват.


След като доказахме чрез писмо от ДНСК, че най-новият хотел от веригата Феста на най-богатата българка е незаконен, макар и работил през лятото, сега се натъкнахме на още нарушения. Фирмата със същото име - Виа Понтика ООД също има голям проблем.


Ето какво пише в документ, изпратен до вестник 19 минути от  Дирекция Европейска координация, връзки с обществеността и анализи на Министерството на регионалното развитие и благоустройството:


“Виа Понтика Поморие ООД е концесионер на морски плаж Поморие – юг от 31.07.2006г. Съгласно сключения концесионен договор, концесионерът дължи годишно концесионно възнаграждение за всяка година от срока на концесията. За 2009 г. от страна на концесионера е постъпило частично плащане по годишното концесионно възнаграждение.


За 2010 г. няма плащане по годишното концесионно възнаграждение, като дължимата сума е малко над 270 000 лв. Крайният срок то да бъда извършено е 30.11.2010 г.


За забавено плащане от страна на концесионера, същият дължи лихви и неустойки. При положение, че концесионерът не изпълни задължението си да заплати концесионното възнаграждение в определения в концесионния договор срок, е възможно да бъде внесено предложение в Министерски съвет за прекратяване на концесионния договор и събиране на дължимите суми по съдебен ред от страна на министъра на регионалното развитие и благоустройството”.  


Според нас на най-рейтинговия министър в момента – регионалния Росен Плевнелиев, не му остава нищо друго освен да спази в закона. В противен случай ще изглежда сякаш само шест кухнички в Несебър и имот на олигарсите Баневи са трън в очите на властта, а не вижда гредата при най-богатата българка и други люде от този ранг.


Отново подсещаме Министерството на регионалното и благоустройството да провери дали пристроеното от Петя Славова крило към стария хотел на Самоковеца в Боровец има Акт 16. Ако не е имало миналия зимен сезон и е работило незаконно, може би е редно, в случай че има проблем, поне тази ски ваканция да не се рискува дравето на туристите и имиджът на България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата