Свързани новини

01.12.2010 12:28

ГЕРБ вкарали лобистки промени в здравния закон

Видян 1578 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Извънредно парламентарно заседание вчера започна с напрежение между БСП и ГЕРБ. Мая Манолова от левицата възрази срещу внесените промени в закона от шефката на здравната комисия в НС. Според депутатката от ГЕРБ са внесли предложенията си в допълнителен доклад извън срока между първо и второ четене. „Ако приемете този допълнителен доклад, ще атакуваме в КС този закон", закани се Манолова, цитирана от news.bg.


В допълнителния доклад, който скара опозиция и управляващи, се предлагат промени във връзка с дейността на оптиките. Според промяна, предложена от депутата Лъчезар Иванов - здравни консултации за проблеми в зрението могат да осъществяват само в  оптика, която се ръководи от лекар с призната специалност по очни болести. Или пък има договор с лечебно заведение с такава дейност. Предложението е на депутата от ГЕРБ.


Междувременно от Националната Асоциация на Българските оптометристи и оптици възразиха категорично срещу тази промяна, определяйки я като лобистка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на