Свързани новини

17.11.2010 15:38

Generali: Пернишкият голф не е автострашилище №1

Видян 2218 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тази неделя цяла Европа отбелязва Деня на жертвите на пътя, който съвпада у нас с Деня на християнското семейство.


По този повод световният застрахователен лидер Generali стартира специална кампания за насърчаване на отговорните шофьори. Тя ще продължи до 31 март догодина. Generali: Да наградим джентълмените на пътя ще даде 5000 лева на отличника сред водачите на МПС, ще присъди 1000 лева плюс Каско, Гражданска отговорност и гориво за година напред на подгласника му, ще раздаде и още много по-малки отличия. Победителят спокойно може да не бъде клиент на организаторите, които носят риска за 200 000 клиенти у нас и 4000 фирмени сътрудници.


Според Борис Чухран – председател на Управителния съвет на Generali България холдинг, нашата страна е лидер, заедно с Румъния, в черната евростатистика. Изпълнителният директор на застрахователната компания Диана Манева – самата тя майка на пострадало на пътя дете, разказва, че в същото време в държави като Франция и Люксембург активните социални кампании срещу смелчаците зад волана са довели до 48% спад на инцидентите.


Бизнесдамата специално благодари за съдействието в благородната инициатива на шефа на Военномедицинската академия генерал Тонев.


Борис Велинов, който е шеф на Автозастраховането в бг филиала на 19-ата корпорация от Топ 500 на света, изнесе интересна статистика. Според нея най-рисковият автомобил по българските пътища не е прословутият пернишки голф.


Пресмятането по региони вади на предна позиция София и Варна. Данните за риска се отнасят не само за инцидентите в движение, но и при паркиране, а също и за кражбите. По отношение на марките БМВ, Ауди и високопроходимите модели на Мерцедес GL и ML водят в листата.


Топекспертът изнесе дори данни за рисковите цветове, според които червените и другите автомобили в ярки багри са по-опасни от останалите.


“Сигурността съпътства масовите семейни коли и водачите над 29 години, особено тези с деца до 14 години”, сочи безпристрастната статистика. Точно на последния тип клиенти Generali прави и съществени отстъпки, въпреки че и без друго има най-атрактивни цени на родния пазар.


Компанията, основана през 1831 г., е направила и статистика на автопарка у нас. 85% от него е на възраст от 4 до 15 години, пресметнали застрахователните специалисти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.