В сила от днес бе въведен нов стандарт за производство на кашкавал. В търговската мрежа продуктът се отличава с надпис Български кашкавал и обозначение БДС 14, съобщи БНР.
Според новите изисквания кашкавал ще се прави само от свежо прясно мляко. „Определени са и сроковете, в които продуктът трябва да зрее,“ уточни Ивелин Буров от Института по стандартизация. Той допълни, че кашкавалът от краве мляко трябва да зрее задължително 45 дни, а този от овче мляко трябва да престои 60 дни. „В него няма да се добавят консерванти, емулгатори и други добавки, с които ни заливат през последните години“, завърши Буров.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Баща от Западна Вирджиния получи някакво ...
бТВ Синема 28 април 21:00ч.
Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу
Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.
- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…
- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.
- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!
Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален