Свързани новини

15.11.2010 17:14

Военни: Министър Аню не маха разграбващи държавата

Видян 2069 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В редакцията на 19’ се получи остро писмо, в което настоящи и бивши служители на Министерството на отбраната и Генералния щаб на войската засипват с обвинения министър Аню Ангелов.


Най-тежките са, че генералът бил чадър за разграбващи на държавата. Според тях той неслучайно не махнал шефа на Военния университет, независимо от липсващите в касата на Академията 4 млн. лева дефицит. Пак Ангелов бил толерантен към нелепостите в Агенция Социални дейности на МО, извършени от Мария Димчева.


“Защо на 27 юли 2009 г. в касата на ТЕРЕМ имаше 50 милиона лева, а сега няма пари и за заплати на работниците? Да не би защото Аню назначи в ръководството на военния завод своя дългогодишен приятел Тодор Тагарев?”, питат армейците.


Те настояват още министърът да носи отговорност за тежкото състояние на Военноисторическия музей, където Военната полиция, ДАНС и другите органи били правили проверки по сигнали и според авторите на писмото са констатирани “липси и злоупотреби”.


Специално внимание от военните е отделено на неприязненото по техните думи отношение на министъра, който някога е бил в сухопътните войски, към ВВС. Според нашите читатели десетки летци подали рапорти за напускане.


Като напомнят, че Аню Ангелов е делегат на последния 14-и конгрес на БКП, а на изборите през 2005 г. е кандидат – депутат на Александър Томов, нашумял последно покрай съсипването на Кремиковци и ЦСКА,  те разкриват неговия нов политически пирует. Според бившите и настоящи кадри на МО възпитаникът на руската генералщабна академия се бил ориентирал към ДСБ.


Човекът за връзка там му бил Костовият заместник-министър на отбраната Велизар Шаламанов. Именно той бил назначил генерал Аню за шеф на Военната академия, след като го върнали от поста на аташе в Англия. Той бил на Острова по времето на действие на романа Мисия Лондон, на който Ангелов явно е герой. “Министерството се шаламанизира”, пишат до 19’  военните.


Те обвиняват шефа на отбраната и в съставяне на черни списъци за уволнения в министерството като в същото време на работа се назначавали пенсионери. И то на възлови позиции като директор на дирекция например.


Военните разгадават и смисъла на посещението на сирийския президент Башар Ал Асад в София, което се проведе преди броени дни. Според авторите на писмото Аню е “приравнил Сирия и Иран по отношение на заплахите, произтичащи от тях за световната и националната сигурност, което си беше огромен гаф”. Заради думите му, че “предстои изпращане на боен батальон в Афганистан” пък Ал Кайда ни била включила сред своите мишени.


Накрая те заключават: “Точно той – настоящият реформатор, заедно с ген. Тотомиров лично забавиха реформата в армията с години”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева