Свързани новини

14.11.2010 16:10

Следят софийските маршрутки с GPS

Видян 2799 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На предстоящия конкурс, който Столичната община ще обяви за превозвачи по допълнителните маршрутни линии, ще се иска и поставянето на GPS-устройства по подобие на тези в градския транспорт, зам.-кметът Любомир Христов. Общината вече готви конкурсната документация, тъй като договорите на сегашните превозвачи изтичат през следващата година. Изключение са тези за превоза по линии с номера 39, 46, 47 и 48, които в момента се обслужват с анекси към договорите до следващ конкурс.


Заедно с новата конкурсна процедура, тече и оптимизирането на маршрутната мрежа, посочи Христов, цитиран от БТА. Вече е ясно, че ще бъдат закрити маршрутни линии 4, 19, 23, 24, 25, 26, 28, 30 и 36, а маршрутът на тези по номер 1 и 46 ще се слее. Исканията за закриването на линиите дойдоха и от Сдружението на маршрутните превозвачи. В момента в столицата ежедневно се движат 380 микробуса по 38 маршрутни линии на няколко превозвача - ЕГ-6 ООД, ЕТ Сиси-Т, Карина СПС, Борекс трас, Ант Фарма ООД и Сева транс.


Маршрутните превозвачи бяха едни от длъжниците на общината с несъбраните такси за общо 40 000 лв. По думите на Христов много голяма част от сумата вече е събрана като остават "няколко хиляди лева".


Новите конкурсни условия ще предвидят и изискване към кандидат-превозвачите да имат автобуси, пригодени и за хора с увреждания. Практиката до момента показа, че има възможност да се мисли и за организацията на финансиране на тези линии, посочи Христов. Единият вариант е то да си остане по сегашния ред. По думите му обаче се мисли за включването на маршрутките в системата на градския транспорт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще