Свързани новини

02.11.2010 17:43

Всяко пето евро у нас се краде

Видян 1317 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нов доклад на Европейската комисия Борба с измамите разкри, че размерът на европейските средства, които миналата година са били обект на измами и "нередовни плащания", почти се е удвоил до 1,3 милиарда евро, съобщава електронният сайт за европейски новини www.theparliament.com, цитиран от БТА.


Изчислено е, че всяко пето евро от отпуснатите пари "е било източено от корумпирани чиновници". Около две трети от предполагаемите измами засягат само шест страни: България, Румъния, Гърция, Италия, Полша и Испания.


През 2009 година най-тежко обаче е било положението с кохезионния фонд, от който средствата отиват за най-бедните региони на Европа и който поглъща над една трета от целия бюджет на ЕС. Предполагаемите измами и нередности в тази област са били на стойност 1,2 милиарда евро миналата година, което е скок със 109 на сто.


Измамите с европейски пари включват кандидатстване за гора от лимонови и портокалови дръвчета, която в действителност не съществува на италианския остров Сицилия. В друг случай хиляди евро са изплатени на животновъди в Словения за "несъществуващ" добитък.


Според доклада нередностите в Общата селскостопанска политика (ОСП), за която се отпуска около половината от бюджета на ЕС, възлизат на 1,2 милиарда евро - с 23 процента повече.


Разкритията се появяват, след като лидерите на страните от ЕС се споразумяха бюджетът на ЕС за 2011 година да бъде увеличен с 2,9 процента и на фона на строгите мерки за икономии, които членките въвеждат, отбелязва сайтът, цитиран от БТА.


19' припомня, че към края на лятото ДАНС обяви, че за първите шест месеца на годината е разкрила 39 случая на корупция сред висши чиновници. За полугодието родното ФБР са е предало общо 400 случая на прокуратурата. Агенцията е изготвила 162 актове и проекти на наказателни постановления.


Както също е известно, Европа и до ден-днешен подлага България на убийствена критика за корупция по висшите етажи на властта.


Миналия месец специална кореспонденция на Франс прес обяви България за най-крадливото племе. „Този балкански народ има тонове находчивост не за работа, а за далавери“, написа в унищожителната си статия световната информационна агенция.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни