Свързани новини

02.11.2010 17:06

Телевизии, радиостанции и мобилни оператори ни информират за природни бедствия

Видян 2001 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Телевизии, радиостанции и мобилни оператори ще информират и съветват столичани при евентуални природни бедствия. За това се договориха със Столичната община шефовете на трите мобилни оператора и електронни медии.


При евентуални бедствия и аварии всички абонати на мобилните оператори ще получават еднакви SMS за ситуацията и съвети за нещата, които трябва да направят и местата, на които да се евакуират. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след срещата.


Същите съобщения ще се излъчват и по телевизиите, радиото и повечето онлайн медии. SMS-ите ще са на кирилица и ще ги получават всички абонати независимо дали са платили сметките си. За целта ще се направят мобилни станции, които ще се ползват само в тези ситуации и ще работят на извънредни честоти. Така претоварените мрежи няма да са проблем. Целта е да се избегне паниката сред населението при евентуални бедствия, която често е основният проблем, обясни Ангел Джамбазки, председател на общинската комисия по ред и сигурност.


Успоредно с това ще започне и превантивно информационна кампания на населението чрез листовки и обучителни клипове, които ще се излъчват по телевизиите. Вероятно новата система ще е готова след два месеца, като всички участници ще партнират безвъзмездно на общината.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и