Свързани новини

31.10.2010 17:14

Славова: Не съм изнесла 70 млн. във Вадуц

Видян 3850 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 4.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сензационен слух, че най-богатата българка спестявала в братски Лихтенщайн обикаля из ЕЛИТА. В бизнес кръговете даже се цитираше и сума с много нули – някакви 70 000 000. Супер 19’ се обърна за коментар към самата Петя Славова държи ли едри пари във Вадуц – столицата на прекрасното алпийско княжество, известно с дискретния си режим. Тя определи мълвата като “глупости”.


Напомняме, че през лятото източници от НАП разкриха в медиите за спестявания на известни български олигарси в чужбина. Шефът на НАП даже оповести намерението на нашите власти да се сдобият по почина на Германия с диск, на който има информация за конкретни сметки на конкретни хора. В пресата излязоха имена и суми, но много по-малки от 70 000 000.


За търсене на спестявания в Лихтенщайн досега никой не е обелвал дума. Освен първият некомунистически премиер след падането на Живков – Димитър Попов. Той специално отиде до Лихтенщайн в началото на управлението си (1990-91 г.), за да издири български пари, кътани на топло в Алпите.


По-късно покрай влезлия в европейските учебници скандал с фирмите на Румяна Желева излезе връзката на нейно дружество с компания от херцогството. “Номинираната за еврокомисар Румяна Желева е била изпълнителен директор на компания, създадена от бившите комунистически тайни служби в Лихтенщайн. Това твърди евродепутатът и бивш външен министър Ивайло Калфин в интервю за електронното издание Еурактив. ЕНП в момента извива ръцете на целия европарламент, защото Румяна Желева е зам.-председател на партията, коментира и в ефира на държавната  БНТ евродепутатът. Калфин, който е депутат в ЕП от Групата на социалистите и демократите и заместник-председател на бюджетната комисия заявява, че компаниите, създавани от бившите комунистически служби, продължават да бъдат една от най-добре пазените тайни в периода на прехода на страната. Смята се, че те са отговорни за кражбата на голяма част от богатството на държавата, отбелязва изданието. Връзките на Желева с подобна компания са сериозен удар за нея, заявява Калфин. През 1999 г. кандидатът ни за еврокомисар е била избрана за изпълнителен директор на Етко Шнайдерс, показват документи от публичния регистър”, писаха тогава медиите.


По-късно се появи информация, че е възможно България да открие консулство в Лихтенщайн, за да трудоустрои падналата от поста си външен министър Желева.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв