Свързани новини

26.10.2010 16:34

Преброиха проститутките в България

Видян 1975 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проституиращите в масажни салони, клубове, ВИП къщи, мотели, хотели и еротични барове в България печелят на месец средно между 2000 лв. и 5000 лв. Подялбата на парите между работещите момичета и заведението е 50% на 50%.


Тези данни станаха известни на конференцията Проблемът със сексуалната експлоатация в България, организирана в парламента от Фондация РискМонитор и Националната комисия за борба с трафика на хора. Цените във високия слой секс услуги - в луксозни имения и барове  достигат 300 лв. на час, а ако минат през брокери - от 600 лв. или 1000 лв. за цяла нощ. В конференцията участие взеха и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, посланикът на Норвегия Тове Скарстейн, депутати и експерти.


„Организираната престъпност се свързва с проституцията и трафика на хора. Това е един изключително доходоносен бизнес и за голямо съжаление България се очертава като третата страна за износ на момичета за проституция след Румъния и Украйна. В страната има 1326 момичета, които изпълняват указания от сводниците си, 263 са публичните места у нас, където това се върши“, каза Цветан Цветанов.


Едно момиче, което проституира в страна от ЕС изкарва между 12 000 евро и 18 000 евро на месец, а ако един сводник има няколко момичета - доходите му от тях в европейска страна извън България се очертават на около 1 млн. евро на година, уточни той. Най-честата причина за проституцията в България според 42% от анкетираните е бедността, по-надолу в класацията са желаните възможности за по-високи доходи и проблемната семейна среда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на