Свързани новини

17.10.2010 16:55

Искат оставката на шефа на Столичния инспекторат

Видян 2851 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От ДСБ поискаха оставката на директора на Столичния инспекторат Веска Георгиева. Аргументите им срещу нея са - липсата на управленски капацитет и системно несправяне със служебните задължения. Тъмносините имат съмнения за корупция в инспектората. Според прогнозите им е възможно той да фалира.


„Контролът в Столичната община е в колапс", заяви общинският съветник от ДСБ Ивайло Йонков. По думите му контролната дейност не носи необходимите приходи. В Бюджет 2009 г. са били заложени приходи от тази дейност от 11 милиона лева, а събраните средства едва са надхвърлили 3 милиона, изтъкна лидерът на столичната организация на ДСБ Атанас Атанасов, цитиран от news.bg.


За 2010 г. планираните приходи са в размер на 6 милиона лева, като досега са събрани 2 милиона. Според Атанасов, основният проблем е липсата на установяване на нарушения. „Има достатъчно развита нормативна уредба", коментира той.


От ДСБ подчертаха, че Георгиева не се справя с проблемите в столицата - с незаконните сметища, незаконните стоянки на такситата, популацията на уличните кучата, със системното замърсявате около строителните обекти, с опасните детски съоръжения и други проблеми, чието разрешаване е в компетенциите на общинската структура. Като несвършена работа бе посочено и безобразното паркиране в събота и неделя на забранени места.


Атанасов атакува Столичния инспекторат и за незаконното строителство в София, което по думите му не е от вчера. Създаването на общинска полиция ще даде повече възможности за санкциониране на нарушителите, смята Атанасов. Той коментира, че проблемите в инспектората са още от времето, когато кмет беше Бойко Борисов.


Тъмносините искат спешна среща с кмета Йорданка Фандъкова, за да обсъдят преструктурирането на инспектората и идеята за създаване на общинска полиция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Един ден, в който ще гледате философски на живота

Един ден, в който ще гледате философски на живота и ще