Свързани новини

01.10.2010 11:12

Борисов: Целим дефицит от 2.5 %

Видян 1659 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основните параметри на държавния бюджет за 2011 са следните: целим да има дефицит от 2.5 % от прогнозирания брутния вътрешен продукт, така че да влезем в рамките на Маастриихтските критерии, заявява вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков при обсъждането на бюджета на заседанието на МС на 29 септември, пише в стенограмата на заседанието.


"Текущата сметка се подобрява и тази година и прогнозата за следващата година е, че текущата сметка се подобрява. В смисъл, че нашият износ расте доста по-бързо от вноса. Само за справка в края на 2008 г. текущата сметка беше на дефицит от 25 %, в края на 2009 г. успяхме да я свалим до под 10 %, в края на 2010 г. очакваме тя да е само около 3 % дефицит. За следващата година прогнозата ни е, че този сравнително малък дефицит в текущата сметка ще се запази. Харченето като процент от брутния вътрешен продукт в този проектобюджет пада от над 40 % от брутния вътрешен продукт за тази година до 35 % от брутния вътрешен продукт за следващата година, с което изпълняваме едно от предизборните обещания на ГЕРБ, записано в нашата програма, а именно, че ГЕРБ води дясна политика. Дясна политика означава не вдигаме никакви данъци. Пропуснах да спомена, че току-що приетите законопроекти за данъците вече България има най-ниското данъчно бреме за домакинства, за гражданите от всички страни в Европейския съюз, а от 1 януари следващата година ще имаме и най-ниското данъчно бреме за бизнеса от всички страни в Европейския съюз. Това се получава, тъй като ние не вдигаме никакви данъци. А нашият пряк съперник от тази гледна точка – Словакия, вдига данък ДДС от 1 януари. Така че, по този начин в рамките на година и нещо ни е отидохме от страната с № 7 за най-ниски данъци на № 1.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей