Свързани новини

29.09.2010 13:22

Петя Славова, Содом и Красьо под един покрив

Видян 24825 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 4.1667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Понякога в живота нещата могат да бъдат отдадени на СЛУЧАЙНОСТТА. Казват, че ако нещо се случи веднъж, може да е случайност. Ако се съберат две случайности, това вече е съвпадение. При три говорим за тенденция.


Една сграда на бул. България изпълнява няколко важни функции. От една страна е хотел Феста, който от доста време вече не принадлежи към веригата Барсело’. От задната си страна зданието е централен офис на Инвестбанк и холдинга Феста. А на върха му в апартамент на два етажа с площ над декар живее Петя Славова, смятана за най-богатата българка. Жилището е щедро декорирано, даже прекалено, опитва се да наподобява на къща. По американски в дома се влиза направо от асансьора.


Само че кой знае защо не директно през неговата врата, а след като се премине и още една, на практика излишна. Жилището е забележително с огромната тераса към Витоша.


Нейната теза е следната: “Като живея над работата, не губя време да пътувам от офиса и до офиса”. Кабинетът на Славова е решен в стил, който ако беше дреха, щеше да е менте на Кавали.


Прокъсаните тапети и неособено добре почистените повърхности в стаята към него, която трябва да играе ролята на нещо като заседателна зала или приемна на жената – олигарх, навяват мрачнина. Въпреки че въпросното помещение гледа към планината Витоша.


Имало е време, когато най-богатата българка не е била съвсем сама в доста празния откъм гости хотел, наконтен като за турски олинклузив.


Дълъг престой в софийския Феста хотел Барсело имат певицата от Пайнер Магда и нейния любим Красьо Черничкия. Младият бизнесмен е като черен Петър, защото повече от година магистрати се тресат, че са говорили по телефона с него. А с някои са си вършили и услуги. Случайно ли е избрал точно този от десетките софийски хотели за своя резиденция, преди да се нанесе в собствен апартамент недалеч? 


Същият хотел домакинства през миналия мандат на партита на Висшия съдебен съвет и на Министерството на правосъдието. На такива тържества парите не се жалеха от Тройната коалиция, включително за рекордните хонорари на естрадната прима Лили Иванова, близка приятелка на тогавашния правосъден министър от НДСВ. Дали тези нейни пари са декларирани или са от онзи милион, който по съобщения на НАП в медиите е останал под масата и в дюшека? Ако е забравила, вероятно е случайност.


Фасадата на хотела, избран за Сграда на годината 2005, гледа към бул. България. А задната страна на зданието, която го отваря към Бояна и планината Витоша, е още по-любопитна за клюкарите.


Тя приютява като истински дом централния офис на Инвестбанк, както вече споменахме. Кого обслужва по онова време банката? Банката, чийто централен офис е в същата сграда, има много клиенти, сред които тогава са: Агенцията по вписванията и ДП Фонд затворено дело към Министерството на правосъдието, Софийският градски съд, Сливенският и Хасковският окръжен съд, Несебърският районен съд. И внимание: Плевенският окръжен съд. Онзи, от който започва магистратската сага и скандалът с Красьо. Ах, какви случайности. И колко на брой.


Напоследък обаче, ако някой ходи в хотел Феста, то е най-вече заради нощния бар. Софийската златна младеж – децата на олигарсите, го наричат новото Домби. За онези, които не са в час – Домби бар на Васил и Жоро Илиеви беше Содом на София. В заведението падаха всички дрехи и задръжки. Купонджиите с дебели портфейли и дамите с широка душа се озоваваха там накрая на своя творчески път из столичните заведения – някъде в часовете между изгрева и закуската. Какви любови и побоища са ставали в класическото Домби, за това се разказват както очевидци, така и градски легенди.


Нещо подобно, казват, а ние не искаме да вярваме, се случвало сега и в нощния бар на Феста. Даже се говори, че миналата седмица там неволно пострадала дъщерята на доста известна и твърде влиятелна дама, което е причинило големи тревоги на съдържателите на крепостта, наречена Феста.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес идеите ще идват от далечни места

Днес идеите ще идват от далечни места, от хора от