Свързани новини

09.09.2010 16:42

Фандъкова: „София е голяма строителна площадка“

Видян 2059 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чистотата, транспортът и образованието са сред приоритетите на администрацията, посочи кметът на София Йорданка Фандъкова пред общинските съветници. Първото заседание на Столичния общински съвет за новия политически сезон започна с отчет на кмета.


Фандъкова оприличи София на „голяма строителна площадка“. Сред основните обекти на нея са строителството на двете метролинии, чийто краен срок е 2012 г. Надземните работи, заради които често се блокира движението в града, ще приключат в края на следващата година, каза тя.  Ремонтът на мостове е другата приоритетна дейност. Досега са ремонтирани 7 съоръжения, като догодина ще продължат ремонтите на старите и опасни мостове.


С конкурси в София са избрани вече нови фирми за текущи ремонти и за почистване на улиците, каза пред съветниците Фандъкова. При ремонтирането на улиците ще бъдат използвани нови технологии, които позволяват аварийни ремонти. Що се отнася до фирмите по чистотата, те вече ще имат и постоянната грижа за подлезите.


„Програмата ни е много сериозна и позволява градът да се развива въпреки кризата“, подчерта Фандъкова. За последната година от мандата си тя обеща да бъдат изградени нови водопроводи и канализации, да бъдат направени велоалеи, детски градини и училища.


Кметската администрация получи подкрепа при старта на новия политически сезон от групите на СДС, ДСБ и ГЕРБ. Сините казаха, че ще настояват бюджетът да бъде приет преди края на годината. Лидерът на СДС Владимир Кисьов призова да се работи за единна система за събиране на местните данъци и такси. Димитър Бъчваров от ДСБ заяви, че инвестиционната програма на общината е една от най-амбициозните.


От БСП призоваха за повече работа. Според Жельо Бойчев общинарите са длъжници на избирателите, защото проблемите на София от преди три години още не били решени.


Председателката на групата на ГЕРБ Малина Едрева призова колегите си за конструктивен диалог. Тя каза още, че проблемите на града не могат да бъдат много по-различни през различните години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и