Свързани новини

07.09.2010 16:09

Барозу: Икономиката се възстановява неравномерно

Видян 1791 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Икономическото възстановяване „набира скорост, макар и неравномерно, в рамките на Европейския съюз“, заяви председателят на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу в първата си реч „за състоянието на съюза“ пред депутатите в Европейския парламент.


Той обяви, че безработицата в общността все още е твърде висока.


Председателят на ЕК постави ударението върху това, че вътрешният пазар е „най-големият актив на Европа, но не го използваме достатъчно“.


„Да се стимулират иновациите, да се намалява бюрокрацията и да се развива висококвалифицирана работна ръка – това са начините да се гарантира, че производството на Европа ще остане на най-високо ниво“, заяви още Барозу пред евродепутатите.


Ден преди речта лидерите на групите в ЕП обсъдиха въвеждането на глоба за тези депутати, които не присъстват на речта. Стана ясно, че евроизбраниците ще бъдат преброявани три пъти по време на речта  и отсъстващите ще бъдат глобени с част от дневното си възнаграждение от 298 евро (348 долара).


Депутатите от Европейския парламент вече често получават финансови санкции заради отсъствие при гласуване. Тази глоба обаче е първа по рода си и вече предизвиква недоволство сред евродепутатите. Германският консерватор Бернд Поселт например признава, че е възнамерявал да присъства на дебата. Заради електронната проверка обаче нямало да отиде.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се