Свързани новини

24.08.2010 16:33

Правят „ударно“ канализация на 14 района в София

Видян 1602 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изграждането на канализация в столичните райони ще е "ударно" през следващите три - пет години, каза зам.-кметът по строителството Ирина Савина, цитирана от БТА. Средствата за изграждането на канализация на местата, където тя липсва, ще бъдат от Софийска вода, както и от оперативна програма Околна среда. Общината има изготвени идейни и работни проекти за канализация на териториите на 14 столични района.


В следващия петгодишен период ще се опитаме навсякъде в София, където няма изградена канализация - кв. Бенковски, Модерно предградие, Орландовци, ВЕЦ-Симеоново и др., такава да бъде реализирана.


До края на годината трябва да започне първият етап от поставянето канализационната мрежа в местността Сливница, която е между булевардите Ломско шосе, Добринова скала и Панчо Владигеров.


Първият етап обхваща бул. Добринова скала и ул. Луи Пастьор, като след завършването му догодина ще се продължи със строителството на останалите два етапа с краен срок за изпълнение 2013 г. През тази година ще започне изграждането на канализационен колектор в ж.к. Надежда - за територията между бул. Ломско шосе и улиците Христо Силянов, Екзарх Стефан и Бели Дунав. Той трябва да е готов до края на следващата година.


Със същия срок на изпълнение е строителството на помпена станция за отпадни води в кв. Илиянци. В два квартала район Сердика се работи по изграждането на канализация. В кв. Бенковски се изгражда канализационен колектор по бул. Лазар Михайлов, както и помпена станция за изтласкване на отпадните води към пречиствателната станция в Кубратово. Строителството на двата обекта е започнало и ще бъде завършено до края на 2011 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци