18.08.2010 15:40

Частна фирма плаши наематели на общински имот

Видян 1466 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Близката до общинската администрация и коалицията на братя Диневи – МОРЕ ямболска фирма ЛС-груп ООД изнудва наематели на общински терен в Несебър“, се казва в сигнал, подаден до Районната прокуратура в града от председателя на партия ДЕЛА Атанас Терзиев.


“Получихме сигнали от граждани, които имат павилиони под наем върху терен в Новия град. Целият терен е 976 кв. м, от които 320 кв. м са общинска собственост, а останалите доскоро бяха стопанисвани от кооперация Юнона. Досега наемателите са плащали наеми на кооперацията, но наскоро с тях се свързали представители на фирма ЛС-груп, които им представили договори с нови условия. В договорите те се представят за нов наемодател, а наемът е вдигнат близо три пъти”, обясни Терзиев.


Той е поискал от прокуратурата да извърши проверка на каква база ЛС-груп оказва натиск върху местните хора, след като нито е собственик, нито наемател на терена. Една част от него е общинска, а за друга обявили се за наследници дълги години водели дела с кооперация Юнона. Наскоро заявили, че са ги спечелили, тъй като самата кооперация се отказала от претенции за своята част. Терзиев определи това като съмнително. От партията изтъкват, че никъде няма данни нито за продажба на терена на ЛС-груп, нито за предоставяне на част от него под наем на въпросната фирма от страна на наследниците. Затова е неясно на какво основание ЛС-груп изнудва местните хора и се обявява за наемодател, изтъкват от ДЕЛА.


Междувременно преди броени дни “наследниците” са поискали от общината да им продаде своята част от терена – 320 кв.м. Искането е включено за сесията на общинския съвет в петък. По думите на Терзиев обаче в документите обаче има редица неясноти. “В приложената докладна записка наследниците се легитимират с решение на Бургаския окръжен съд от 1993 г., а пред Службата по кадастъра представят друго решение на Върховен касационен съд от 2006 г.”, обясни той.


Според него това разминаване, недопустимият натиск върху наемателите и услужливото поведение на общината като съсобственик навежда на съмнение за поредна далавера с общински имоти в Несебър, която ще остави без препитание редица семейства, които сега имат павилиони там.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост, за да