Свързани новини

16.08.2010 09:54

Нашата полиция не спира да ни гази

Видян 1958 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма и месец след полицейския произвол над семейство Мустафови в Кърджали, жалба за насилие ще подаде фамилия от софийското село Волуяк. Причина за това е инцидент от миналата нощ. Според Свиленови служители на реда от столичното 9-о РПУ са пребили двама мъже, в борбата са пострадали още две жени и 5-годишно момиченце. Те твърдят, че по време на сблъсъка се е стигнало дори до стрелба.


Както всяка вечер Марио Свиленов, съпругата му Валентина, сестра му Кристина и нейният приятел Ивайло седнали да се почерпят в едно от заведенията в селото. С тях била и невръстната дъщеря на Марио и Валентина - 5-годишната Ивета.


„Както си седяхме, дойдоха полицаите и започнаха да ни осветяват с фенерчета. Мъжът ми по това време ходеше по малка нужда и те започнаха да го осветяват. Той им каза „Махнете фенера, не ми светете в очите. Върша работа, правя нещо". Те го бутнаха, той от там ги удари", разказва Валентина пред камерата на Про.бг.


„Моят приятел тръгна да ги разтървава. Те започнаха и него да бият. И започна и той", допълва Кристина. Двете жени смятат да подадат жалба, че мъжете им са били зверски пребити от служителите на реда, пред очите на малката Ивета.


Сбиването между полицейските служители и подпийналите мъже обаче съвсем не приключва с размяната на няколко удара, според думите на потърпевшите. В сблъсъка един от полицейските служители вади пистолет, твърди Кристина. По думите й те не стреляли във въздуха, а насочили оръжието към детето с думите „Искаш ли да те застрелям". „Колега, ще стрелям. Стреляй, бе, стреляй", спомня си диалог на полицаите и Валентина. „И гръмна, настрани, не във въздуха", допълва тя.


Според жените полицейските действия в ситуацията са били повече от пресилени, защото въпреки употребата на алкохол, задържаните Марио и Ивайло не са могли да застрашат живота на служителите на реда. Двамата са били закопчани с белезници още в първите минути на мелето. След това на мястото дошли още две патрулки с общо осем униформени.


Мъжете са задържани за 24 часа. Тепърва ще се изяснява ситуацията около инцидента и имало ли е превишаване на права.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци