Свързани новини

16.08.2010 09:30

Бомбят 100 бона от болница

Видян 1751 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Безочлива кражба на близо 100 000 лв. е станала в акушеро-гинекологичната болница Света София, пише в новия си брой вестник Супер 19'. Парите са изчезнали на 22 срещу 23 юли от касата на лечебното заведение. Новината потвърдиха служители на болницата. „Наистина имаше нещо такова, но не съм запознат в детайли. На 24 юли имаше много полиция. Ровеха из документи и разпитваха шефовете“, разкри наш човек от АГ-то, пожелал анонимност.


Според други източници, сумата, която липсва в касата е между 70 и 170 хиляди лева. Тези пари били предвидени за плащания на сметки и заплати на служителите. Преводът е трябвало да извърши на 21 юли, но по необясними причини това не се случило и парите останали в касата на счетоводството. Три дни по-късно се установило, че парите липсват. След направения оглед пък полицаите констатирали, че следи от влизане с взлом няма.


Касата е била отворена с ключ. „По всичко личи, че става въпрос за вътрешен човек. Още по-странното е, че в тази вечер алармената система в счетоводството е била изключен, а и камерите не са работили. Кодовете за СОТ-а ги знаят много малко хора в болницата. Също е много интересно как крадците са знаели, че в касата има пари. Доколкото ми е известно там в кеш почти никога няма“, продължава разказа си информаторът.


Странно защо обаче от 3 РПУ в София отказаха да потвърдят новината за кражбата. След като поискал подробна информацията за Супер 19', служител на районното любезно обяснил, че при тях не е образувана преписка.


По информация на 19' и Супер 19' всички касиерки са извикани на разпит в управлението на Индже войвода 3. Из коридорите на болницата вече дори се шушука, че те ще бъдат дисциплинарно уволнени веднага, след като случаят приключи.


Другият странен факт е, че в болницата не вдигат нито един телефон. Някои от номерата даже са блокирани. Опитахме се да се свържем директно със счетоводството, но и там ударихме на камък. След като няколко пъти даваше свободно, телефонът бе изключен. Освен това се оказа, че да се свържеш с директора на болницата доцент Елиан Рачев е по-трудно, отколкото с премиера Бойко Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей