13.08.2010 16:59

Крадат 100 бона от болница

Видян 2179 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Безочлива кражба на близо 100 000 лв. е станала в акушеро-гинекологичната болница Света София. Парите са изчезнали на 22 срещу 23 юли от касата на лечебното заведение. Новината на Супер 19' потвърдиха служители на болницата. „Наистина имаше нещо такова, но не съм запознат в детайли. На 24 юли имаше много полиция. Ровеха из документи и разпитваха шефовете“, разкри нашият човек, пожелал анонимност.


Според други източници, сумата, която липсва в касата е между 70 и 170 хиляди лева. Тези пари били предвидени за плащания на сметки и заплати на служителите. Преводът е трябвало да извърши на 21 юли, но по необясними причини това не се случило и парите останали в касата на счетоводството. Три дни по-късно се установило, че парите липсват. След направения оглед пък полицаите констатирали, че следи от влизане с взлом няма. Касата е била отворена с ключ. „По всичко личи, че става въпрос за вътрешен човек. Още по-странното е, че в тази вечер алармената система в счетоводството е била изключен, а и камерите не са работили. Кодовете за СОТ-а ги знаят много малко хора в болницата. Също е много интересно как крадците са знаели, че в касата има пари. Доколкото ми е известно там в кеш почти никога няма“, продължи разказа си нашият човек.


Странно защо обаче от 3 РПУ в София отказаха да потвърдят новината за кражбата. След като поиска подробна информацията за Супер 19', служител на районното любезно ни обясни, че при тях не е образувана преписка. Ние обаче разбрахме, че всички касиерки са извикани на разпит в управлението на Индже войвода 3. Из коридорите на болницата вече дори се шушука, че те ще бъдат дисциплинарно уволнени веднага, след като случаят приключи.


Другият странен факт е, че в болницата не вдигат нито един телефон. Някои от номерата даже са блокирани. Опитахме се да се свържем директно със счетоводството, но и там ударихме на камък. След като няколко пъти даваше свободен сигнал, телефонът бе изключен. Освен това се оказа, че да се свържеш с директора на болницата доцент Елиан Рачев е по-трудно, отколкото с премиера Бойко Борисов.


Деница Бобева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,