09.08.2010 17:30

Ревизоро: Контрабандата е 7 пъти по-висока, отколкото при царя

Видян 3213 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Сега е времето министър-председателят Бойко Борисов да реши дали ще бъде зависим от чуждите лобита с тяхно назначение в митниците, или те ще зависят от лично неговия избор." Това заяви бившият шеф на митниците от правителството на НДСВ Емил Димитров-Ревизоро в студиото на bTV по повод твърденията на самия него от миналата седмица, че настоящият началник Ваньо Танов ще бъде сменен с човек, "препоръчан" от САЩ.


"Всичко това е като една електронна игра. Когато тя се повреди, ти я рестартираш, а ако не проработи, си купуваш по-нова версия. Ако и тогава няма ефект, разбираш, че джойстикът е счупен. В момента от няколко страни се опитват да пробутат джойстик на премиера Бойко Борисов", описа образно Ревизоро страните, които се опитвали да лобират за нов шеф на митниците пред премиера.


Според него парите от контрабандата отново отиват в хора на правителството, тъй като реформата в митниците е започната не от когото трябва.


"Когато аз бях шеф на митниците, се опитвахме да свалим процента на контрабандата от 12% на 7%, сега той е 50%... Уволняват се митничари като Шперплата, Шушумигата и Хитлера, но те не се наказват, а само се спира "бизнеса" им, който се развива в митниците. Сега те си харчат спокойно парите", заяви Ревизоро. На тяхно място идвали други, но схемата не се променяла, а МВР в това отношение само отчитало дейност, твърди бившият шеф на митниците от времето на царя. Ревизоро също констатира факта, както доста политици и от ляво, и от дясно напоследък, че на практика тази една година от управлението на кабинета Борисов е загубена за страната ни.


19' припомня,     че по времето на управлението на Симеон Сакскобургготски контрабандата се смяташе за неописуема, необезпокоявано се вихреха Косьо Самоковеца и Иван Тодоров-Доктора. Двамата обаче вече са покойници – първият намери смъртта си на 6 декември 2003 г. в Амстердам, другият – на 22 февруари 2006 г. в Лозенец.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Съвсем не лек ден в бизнеса

Съвсем не лек ден в бизнеса, възможни са машинации от