09.08.2010 10:09

4 дни ЕВН дискотека по морето

Видян 1971 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петъчната авария, при която зоната на Свети Влас и Слънчев бряг остана без ток за 7 часа – от 16,30 следобед до 23,30 вечерта, беше широко разгласена. В тайна обаче остана трикратното спиране на тока в четвъртък вечер, от което туристи се оплакаха на 19’, понеже реално четвърт денонощие изкараха на свещи и суха храна. Вчера отново имаше проблем с електричеството за часове. Точно в най-горещата част на деня ток просто нямаше. Така летуващите на Слънчев бряг и хотелиерите имаха пореден повод за радост – четиридневна дискотека, устроена от енергийния монополист.


“Хората на министъра на туризма Трайчо Трайков от ЕВН ни съсипаха сезона”, убедено се жалват местните хотелиери. В момента те обслужват около 200 000 туристи в най-населената туристическа зона на България.


Този път оправданията с предишното правителство, което бе “виновно” за предната 3-дневна токова липса, нямаше как да минат. ЕВН обаче намери нов виновник – “шибания народ”, както без свян го определи в навечерието на безтоковия уикенд лично министър Божидар Димитров.


Да не забравяме, че от миналата “дискотека”, устроена от ЕВН, са минали само 3 седмици. А героичните съвещания на свещи, митологизирани от услужливи медии, очевидно не доведоха до никакъв резултат.


Този път, след като Тройната коалиция вече не минава за оправдание, ЕВН намери още по-неуместен “виновник”. Хората сами били предизвикали проблемите, понеже твърде много наблягали на климатиците в “незапомнената жега”, обясниха от енергото. Истината е, че консумацията е на това ниво за пореден сезон, а сме имали доста по-горещи лета.


Проблемът всъщност е, че ЕВН взе енергото на Слънчев бряг и в цяла Южна България с обещания за големи инвестиции, които вероятно са направени, но само в Трайчо Трайков.


Иначе картинката е жалка: непипната мрежа от времената на Тато и редовно надписвани сметки, от които клиентите на ЕВН от Пловдив до Свети Влас пищят всеки месец.


Интересно е защо държавата не търси сметка на наглите австрийци?!


Сигурно заради безспорния конфликт на интереси, според който техен човек е министърът, който трябва да ги контролира от името на държавата.


Вместо да ги санкционира обаче, Трайков им поднесе на тепсия апетитния, но не особено нужен на “шибания” народ проект Горна Арда.


Процентът им участие в него бе вдигнат, след като Трайчо не успя да уреди на ЕВН мечтаната от австрийците Топлофикация – София, която бе отвоювана за гражданите от Столичната община.      



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за