Свързани новини

29.07.2010 16:57

Депутатите плуват във фекалии на морето

Видян 2517 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На Слънчев бряг се размириса. И от депутати, и от плуващите волно покрай тях фекалии.


Заслужена ирония на съдбата спохожда първите народни избраници и служители на Министерския съвет, озовали се този уикенд на прочутата станция в Слънчев бряг. Морето пред почивния дом е залято от фекалии, в които големците са принудени да цамбуркат дръзновено.


Причината за замърсяването, огласено от bTV, е отходната тръба на близък хотел, която се излива като пълноводна река баш на правилното място, след като помпата й е била запушена по време на токовата авария тези дни, причинена от ЕВН на министър Трайчо Трайков. Впрочем, електрическата драма, която върна южното крайбрежие в каменната ера за 40 часа, може като едното нищо да провали целия летен сезон. Това обаче едва ли притеснява редовия българин, за когото онзи ден се разбра, че гледа морето през крив макарон. Според представително проучване на НЦИОМ 2/3 от народа не могат да си позволят да отидат на почивка. За депутатите обаче не е криза. Каза го и финансовият министър Симеон Дянков: „Кризата свърши, отивайте на море!“ И народните представители хукнаха. Затова, когато се озоваха сред фекалните вълни, случайни летовници възкликнаха: “Крайно време беше да поплуват в собствен сос!”


Цените в станцията на Министерски съвет в Слънчев бряг са повече от народни. В момента легло (със закуска) излиза 25 лв. Апартаментите пък, които поемат поне 4 души, струват 80 лева на вечер. Най-скъпи са тарифите на министерската станция в пика на сезона от 15 юли до 15 август. Тогава за стая с две легла летовниците ще плащат 65 лева, а апартаментите скачат на 100 лв. Станцията на МС бие по точки с евтините ресторанти.


Това е единственото място в курорта, където обилен обяд излиза максимум 15 лв. Човек обаче спокойно може да се нахрани и за 5 лева. Порция мусака например в ресторанта на базата струва само 2 лв., а пържолата е 5 лева. Безалкохолното в барчетата се продава за 1,10 лв., а кафето е по 80 стотинки. В почивната станция на МС може да се отседне и само за няколко часа без нощувка. Тогава клиентите плащат само 50% от стойността на нощувката. За всички, които почиват в известната база, освен безплатна закуска в цената са включени още чадър и шезлонг на плажа, охраняем паркинг и безжичен интернет.


Цената на плуването с фекалии обаче е безценно, не се предлага никъде.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено