Свързани новини

22.07.2010 09:58

Доган разпитван за “Цанков камък”?

Видян 1687 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на ДПС Ахмед Доган е бил привикан на разпит в Националното следствие днес, пише вестник Труд.


Сокола най-вероятно е бил призован във връзка с досъдебното производство за хидровъзел “Цанков камък”, което се води в Софийската градска прокуратура (СГП), твърдят наши източници. От прокуратурата нито потвърдиха, нито отрекоха.
“Труд”, разкрива, че Доган е взел 1,5 млн. лева като консултант по четири мегапроекта на предишното правителство - хидровъзел “Цанков камък”, “Доспат”, каскада “Горна Арда” и язовир “Тунджа”. Изплащането на парите било уредено с договор за консултантски услуги от януари 2008 г. между Доган и Института по минно дело чрез “Минстрой холдинг”, представляван от Николай Вълканов. В разследването за “Цанков камък” освен прокурори участват и следователи. Именно в сградата на НСлС е бил привикан и Сокола.
“Доган е разпитан. Не го отричам. Всеки български гражданин е длъжен да дава обяснения”, заяви пред ежедневника градският прокурор на София Николай Кокинов. Но категорично отказа да съобщи подробности. “Нямаме практика да коментираме кои лица призоваваме като свидетели”, лаконична бе и Стелияна Кожухарова, говорителка на ВКП.
В началото на юли прокуратурата възобнови разследването за смъртта на началника на кабинета на Доган - Ахмед Емин. След мистериозната кончина лидерът на ДПС на два пъти е давал показания, но тогава следователите му ходеха на крака. “Доган не е бил разпитван, след като разследването бе възобновено”, подчерта Руси Алексиев, зам.-ръководител на районната прокуратура в София.
“Нямам информация дори в какво качество г-н Доган е давал показания”, каза Камен Костадинов, говорител на ДПС пред изданието.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма