Свързани новини

20.07.2010 16:49

Фандъкова: Да превърнем София в основна туристическа дестинация

Видян 2205 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София Йорданка Фандъкова откри първата пешеходна туристическа обиколка - Опознай София. Тя ще предлага посещение на 23 културно-исторически забележителности в централната част на града с екскурзовод.


Провеждането на подобни туристически обиколки имат значение за популяризирането на културно-историческите забележителности на София. „Столичната община работи за превръщането на града в основна туристическа дестинация“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Важно значение за това има разкриването на археологията в центъра - проект, който в момента се реализира заедно с изграждането на метрото. Нашият град е изключително красив и затова трябва да го обичаме, пазим и да го развиваме, подчерта още столичният кмет.


Маршрутът е съвместен проект между общинските предприятия Туристическо обслужване и Стара София и ще се предлага два пъти седмично - в сряда и събота между 9:30 и 11:30 ч., и след предварително записване в Културно-информационния център на столицата.


Обиколката започва от Богословския факултет и приключва до Културно-информационния център в подлеза пред Софийския университет, като включва хотел Шератон, ротондата Св. Георги Победоносец, Президентството и Археологическия музей, Българската народна банка, Народния театър, Руската църква, черквата Св. София, храм-паметника  Св. Ал. Невски, Народното събрание и паметника Цар Освободител.


През изминалата година в София са били 850 000 туристи, като 650 000 от тях са нощували тук. През тази година обаче е отбелязан спад от 10% в сравнение с миналата. Фандъкова посочи още, че предстои разработване на маршрут Манастирите от Софийската Света гора, който включва близо 40 манастира около София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат