Свързани новини

07.07.2010 10:12

Съдът заседава по делото за убийството на Стоян Балтов

Видян 1923 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обвинени за убийството са Вили Георгиев, Александър Данаилов и Светлозар Стоилов. Началото на съдебното заседание е от 9.30 часа. Очаква се да бъдат разпитани още 4 свидетели, сред които съквартиранта на Стоян и негов съученик от училище.


БГНЕС припомня, че според обвинителния акт Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов на 5 декември около 3 часа пред дискотека "Амнезия" в Студентски град в умишлено са убили Стоян Балтов по особено жесток начин с нанасяне на удари и с тъпи и твърди предмети. Така му причинили тежка закрита травма, в резултат на която той починал. Според държавното обвинение деянието е извършено по хулигански подбуди.


До момента съдът разпита родителите на студента, Любомир Парашев – приятел на двама от подсъдимите Александър и Светлозар. Разпитан е и Мирослав Станчев, за когото също има данни, че е участвал в побоя над Балтов.


Съдът конституира родителите на Балтов - като частни обвинители по делото и прие за съвместно разглеждане в хода на съдебното следствие два граждански иска срещу тримата подсъдими на стойност 450 000 лева.


На 17 юли 2009 година Софийски градски съд прекрати производството за убийството на студента Стоян Балтов и върна делото за ново разследване. Причината са противоречията относно подсъдимия Вили Георгиев. Той и Александър Данаилов тогава бяха двамата подсъдими за смъртта на студента - фармацевт. Според противоречивите свидетелски показания и твърденията на близките на починалия, най-малко пет човека са участвали в побоя над Балтов пред дискотека "Амнезия" в Студентски град на 5 декември 2008 година. Само двама бяха привлечени като обвиняеми за първото заседание. На 23 декември 2009 година Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Александър Данаилов, Светлозар Стоилов и Вили Георгиев за това, че са причинили смъртта на Стоян Балтов. Обвинението срещу тримата е по чл. 116, ал. 1, т. 6 пр. 3, т. 11, вр. чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2 НК.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне