Свързани новини

05.07.2010 18:04

Депутатът Танчев строи мол

Видян 4298 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатът Светлин Танчев е известен сред своите приятелки като Азис и Руслана - Голямата уста не като народен представител, а като предприемач.
“Светльо, дето строи мол” - по този начин е разпознаваем в средите на шоубизнеса един от най-младите и със сигурност най-скандалният политик от ГЕРБ.


Неговото име нашумя покрай наглата поправка Мери Джейн, според която наркотиците могат да присъстват като изображения в реклами и опаковки на всякакви продукти, даже детски. Именно Светльо прокара текста, който бе публикуван в Държавен вестник, но после бе отменен след бързата реакция на президента и Цецка Цачева.
Т.нар. Танчев мол е предвиден да израсне точно срещу Мол София. По проект трябвало да бъде комплекс от търговски площи, офиси и жилища.
Сагата със земята, на която е предвиден да се изгради, обаче е не по-малко скандална от тази с прокарването на лобистката поправка в закона.
Според бизнесмена Красимир Моллов, цитиран от в. 168 часа Столичната община губи 10 млн. лева от сделката.
 
Това е станало чрез сложна схема от заменка,  прехвърляне на права на строеж и разширяване на застроената площ от 36 000 на 65 000 кв. м, ако се вярва на обясненията на бизнесмена.
Той е пристрастен заради спор за имот с майката на депутата Лиляна Танчева. Същата, за която Супер 19’ вече разказа как по времето на Костов е подозирана в близост до първата пола на БСП Нора Ананиева, после се присламчва към Весела Драганова, а в момента е първа дружка на министъра на правосъдието Маргарита Попова.
Моллов е собственик на магазин и идеални части от правото на строеж в жилищна сграда на ул. Три уши и бул. Скобелев. След заменка със Столичната община собственик на преобладаващата част от същата сграда става депутатската майка Танчева. Целта й, според думите на Моллов в 168 часа, е да събори зданието и да го прикрепи към окрупнения имот в съседство, на който ще се строи молът.
Пречката е, че Моллов не ще да продава своите части от сградата, за да бъде тя законно съборена. Той склонява след разговор с бизнесдамата да размени дяловете си срещу магазин в бъдещата сграда.
На другия ден обаче тя вече е сменила мнението си и започват дела на различни хора, които са „непричом“ към имота, срещу Моллов. Измислени са негови задължения, които трябва да се обезщетят с идеалните му части от сградата.
Собственикът разбира това едва след като попада на съобщение, че имотът му кой знае защо е обявен за публична продан. Оказва се, че база на искането е фалшив запис на заповед.


Софийският районен съд обезсилва измамата. Фирма, управлявана от депутатската майка, обаче започва дело, за да докаже, че Моллов не е собственик на собствеността си. Призовката е изпратена на чужд адрес, но е подписана и те се водят редовно призовани. Искът е уважен от съда и главният архитект Петър Диков издава строително разрешение за мола на депутатската фамилия Танчеви. Междувременно, пише 168 часа, Софийският апелативен съд отменя решението и връща делото за ново разглеждане.
По сметки на Моллов, ако нещата бъдат оставени, Танчеви ще спечелят 10 милиона на гърба на народа. Може ли да му се вярва? Поне нещата следва да бъдат щателно проверени и дори в думите му да има само зрънце истина, сделката да бъде прекратена.
Очаквайте - как Танчеви забъркаха ГЕРБ и правителството в международен скандал, заради който испански евродепутат вече подаде оставка!!!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв