Свързани новини

02.07.2010 09:57

Р. Овчаров: Да се търси отговорност за политически решения е репресия

Видян 1600 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гледам сериозно, не защото Бойко е поредният, който иска да дава договорите на прокуратурата. Договорите са политика, изграждат нов геополитически образ на България и опитът на премиера да внушава нещо на прокуратурата е най-малкото странен. Да се търси отговорност за политически решения и заедно с другото води до политическа репресия, каза бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.


Има части, които са подписани от Евгени Бакърджиев и те не са преподписвани и Бойко Борисов ще ги подпише, убеден е бившият енергиен министър. Разрешението да се подписват тези договори е на Министерски съвет и затова те са политическо решение, а не са въпрос на далавери., отново подчерта Румен Овчаров. Този филм съм го гледал, когато същностните въпроси се подменят с оклеветяване. Този договор Мария Капон го беше дала на прокуратурата, да се случило нещо, беше го дал и Валентин Димитров, припомни бившият министър. Кое по-важно за България - да се правим на герои и да се правим по-велики от Украйна и Беларус и да се съпротивляваме на Русия, или да гледаме перпективно на ползите за страната, зададе риторичен въпрос Овчаров. Той припомни, че когато е идвал 2007 г. зам. директорът на Газпром те като правителство са устояли цената на газа да се повишава плавно до 2013 г. Политиката не се прави от днес за утре, аргументира се Овчаров. Не съжалявам за тези решения, защото не бива да се гледа конюнктурно, а да се гледа перспективно за развитието на държавата. Не съжалявам за подписването на този договор, защото ако не бяхме направили това, сега цената на газа щеше да бъде вдигната с 30%. Нали видяхте колко се пребори Беларус. Бакърджиев и Костов колко се пребориха с "руския империализъм" - "Син поток" мина през Турция, посочи Овчаров. България винаги е имала още от времето на Костов идеята да се прави "Бургас-Александруполис". С този договор България е една от петте държави, които имат осигурени доставки до 2030 г. Това желание да се вадят точки от договора извън контекста и да се размахват е доста неточно. Едно правителство през 2-3 месеца е принудено да вдига цените. Аз неслучайно нарекох, че е необходима акция "Плямпачите", аз съм го гледал този филм, но Борисов премина границата и пряко налага на прокуратурата. Това е много повече от репресия, но аз се надявам, че прокуратурата ще си свърши работата, убеден е Румен Овчаров.
Този бюджет не решава нито един проблем на държавата, каза Овчаров по повод актуализацията на бюджета, която се обсъжда в момента в НС. Според него има измами в този бюджет, като имаше предвид парите на тютюнопроизводителите и незнанието колко са задълженията към бизнеса. Според него правителството няма намерение да плати тези пари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния