01.07.2010 10:36

Задържаха БГ митничари за корупция

Видян 1566 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На граничен полицай и трима митничари, работили на ГКПП-Капитан Андреево са наложени мерки за неотклонение



Специализираната полицейска операция „Граница” бе проведена от служители на Дирекция ”Вътрешна сигурност” и ГДБОП. Акцията бе реализирана на ГКПП ”Капитан Андреево” под ръководството на Софийска градска прокуратура и бе насочена срещу извършени неправомерни действия на служители от Главна дирекция ”Гранична полиция”, Агенция”Митници” и отдел ”Пътни такси и разрешителен режим”. Повод за нея бяха постъпили сигнали от фирми-превозвачи и граждани за корупционни практики на граничния пункт.
Проверени са  8 трасета за вход и изход за пътнически автомобили, автобуси и камиони. От извършените оперативни и процесуално следствени действия е установена съпричастност на трима служители на агенция”Митници” и на служител на ГДГП към извършена престъпна дейност по член 301 и 282 от НК, свързана и с изнудване на  чужди и български граждани. При претърсванията парични суми в евро и турски лири са открити в кошчета за отпадъци, в пакетчета за захар и в корпуса на радиокасетофон и телевизор. На тримата митничари Д.Д. , С.П. и Н.Д.  и на граничния полицай М.Б. са наложени мерки за неотклонение. Процесуално-следствените действия продължават.
На пътниците, забавени на граничния пункт, е било обяснено на английски и турски език за полицейската операция, осигурена им е била вода и лекар. Пропускане било осигурено на лица с дипломатически статут, болни и пътуващи с малки деца. В 16.00 е започнало пропускането на влизане  през ГКПП ”Капитан Андреево” а в 18.00 часа е било изцяло нормализирано движението и в двете посоки – вход и изход на граничния пункт.
Операция”Граница” ще продължи и през следващата седмица, като целта е прекратяване на порочната практика за изнудване на български и чужди граждани



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и