Свързани новини

24.06.2010 09:43

Замериха с яйца екип на бТВ заради Лечков

Видян 1856 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ескалира напрежението на сливенския площад, където гражданите скандираха “Оставка!” за отстранения временно от длъжност кмет Йордан Лечков.


Гражданите на Сливен обвиниха градоначалника, че краде общински пари. Екип на бТВ, който предаваше пряко от площада, пък бе замерян със сурови яйца. Временно изпълняващата дейността кмет на община Сливен в момента Нели Енергиева определи от своя страна като глупост твърденията, че нейният съпруг е част от мафията на Лечков. Тя категорично отрече слуховете, че съпругът й е в конфликт на интереси. Съпругът на Енергиева е зает като обикновен, по думите й, работник във фирма, която работи с общината, печели обществени поръчки и според нея не съществуват конфликти на интереси. Йордан Лечков, който бе подготвил документи, оневиняващи го по повдигнатите му 7 обвинения не успя да ги покаже, като заяви, че в България документи не се гледат. Малко са общините в страната, които биха се похвалили с безрезервна заверка на цялостен одит на бюджетната година четири години подред, каза Енергиева, одитирани са финансовата дейност на бюджета и цялостното управление на община Сливен. Йордан Лечков отхвърли и обвиненията, че общински пари са източвани към фирми на неговата сестра. Сливенските общински съветници нахлуха по време на интервюто в залата на общината, което пък предизвика недоволството на Лечков, който свали микрофона си и излезе от залата. Последва го и временно изпълняващата длъжността кмет на Сливен Нели Енергиева.
Все пак отстраненият кмет реши да продължи интервюто и отново сложи микрофона си като обвини прокурори в организирана престъпност. Той припомни, че май месец миналата година е сигнализирал за нарушения в НАП, при което последвала оставката на директора на агенцията. Лечков е категоричен, че няма да подава оставка, а в най-скоро време съдът ще го признае за невинен. Той добави, че ще се кандидатира и за следващ мандат на предстоящите избори. “Всички партии разчитат на моята подкрепа, аз не разчитам на никоя”, каза той в отговор на въпрос дали очаква подкрепа от ГЕРБ. Лечков се пошегува, че е предприел антикризисна мярка. В града идват телевизии, проверяващи от НАП, прокурори, които се хранят и нощуват в хотелите на града, което носи приходи на града.
 Лечков беше отстранен от кметския пост временно от Окръжния съд в Сливен в края на април, а на 4 май, Апелативният съд в Бургас потвърди решението. На 4 май на Лечков бе наложена мярка заради седем обвинения в качеството му на длъжностно лице. Определението на Бургаския апелативен съд бе окончателно и не подлежи на обжалване. По закон обаче Лечков има право да поиска възстановяването отново в случай, че разследването се бави или не се води по установените норми. Обвиненията срещу него са за злоупотреба със служебно положение за собствено или на приближени лица облагодетелстване с нанеси щети на общината, неправомерно изразходване на бюджетни средства, съставяне на документ с невярно съдържание, оказване на натиск на бивш шеф на данъчната служба, за прикриване на ревизии на семейни и приятелски фирми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.