Свързани новини

23.06.2010 10:01

Р. Петков: Когато едната институция черни другата, петното ляга върху цялата страна

Видян 2543 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не съм си позволявал да коментирам съдебни решения, няма да коментирам и сега. Това каза пред бТВ депутатът от БСП и бивш вътрешен министър Румен Петков по повод оправдателните присъди на братята Маргини от софийския съд.


Петков раздели случая с Маргините на две – едната част е решението на съда, в което се обявява наличието на престъпна група и втората част, която засяга братя Маринови. “Не съм ги задържал аз, задържани са по мое време”, каза Петков и припомни как братята бяха задържани, а полицията откри автомобил и оръжия в техен гараж. “Никога по времето, когато съм бил министър, не съм допускал политическо вмешателство в службите”, добави още той по повод обвинения на адвокати, че делото е било монтаж. “Меренето между прокуратура и МВР траеше около 15-тина година, от което печелеха бандитите”, каза той в отговор на въпрос нереформиран ли е съдът. Двата органа трябва да работят в по-нормални условия, защото не са редки случаите, в които се внасят не съвсем годни доказателства, добави още бившият вътрешен министър. “Когато допускаме едната институция да черни другата, петното ляга върху цялата страна”, смята Румен Петков, визирайки изявления на министри, които “бършат” собствената си институция с останалите.
Що се отнася до контрабандата на фалшиви бандероли Петков отново повтори мнението си, че основната отговорност е на МВР. Контрабандата не е на Женския пазар, а на границите, добави той. “Създават се екипи от двама полицаи и митничари, които вместо да си вършат работата, обикалят пазарите по цял ден и залавят 60 кутии цигари, които са под две минимални работни заплати”, даде за пример бившият министър. Въпросът с контрабандата е принципен – 15 процента спад в приходите от акциза, та такава контрабанда не е имало от времето на югоембаргото, смята Петков. Първата мярка, която предлага ексвътрешният министър е акциза да се върне на 64 евро за 1000 къса цигари.
Колкото до ситуацията в социалистическата партия Румен Петков заяви, че БСП не бива да се конфронтира в лявото пространство, включително и граждански структури. БСП не бива да реагира на нож по много причини и една от тях е, че на следващите избори ще се нуждаем от консолидирано ляво пространство, заяви още той. Солиден проект в центъра и в ляво без БСП не е възможен, допълни Петков. Той заяви обаче, че системното, ежеседмично поставяне на въпроса “дайте да търсим друг лидер” не позволява на партията да бъде в необходимата кондиция. Румен Петков изказа и мнение относно AЕЦ “Белене”. Според него по темата са се изговорили много лъжи и са се спестили много истини. По думите му, някой спестява информация на министър-председателя. Петков допълни, че това е най-евтината енергия и проектът ще защити джоба на българина за 60 години напред.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак