Свързани новини

17.06.2010 15:04

Алексей Петров: В ДАНС действа мощна организирана престъпна група

Видян 2914 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 В ДАНС продължава да действа едно мощно ОПГ /организирана престъпна група/, което носи отговорност за изтичането на класифицирана информация. Това каза Алексей Петров след като бе разпитан по делото, което Румен Петков образува срещу Юрген Рот за клевета.


Петров каза, че колкото по-бързо влезе делото срещу самия него в съда, толкова по-бързо ще стане ясно на хората кой е "Октоподът“ на прехода. Той обясни, че през последните 5 месеца много хора, включително и политици, са го нарекли "Октопод“ на прехода". "Аз нямам нищо против да бъда "Октопод" в очите на политици, които имат интелектуалния потенциал на риби", коментира по този повод Алексей Петров. Според него ще стане ясно и как през последните 10 г. отделни хора от специалните служби са използвали или злоупотребявали с чужди посолства, за да елиминират хора. Алексей Петров уточни, че като казва "чужди посолства" има предвид представители на съответните чуждестранни служби. На разпита в съдебната зала Алексей Петров разказа, че срещата между Пламен Галев и Ангел Христов или т.нар. братя Галеви и Румен Петков е била предварително планирана. Тя се осъществила в комплекса "Спартак". Алексей Петров коментира още, че за целите и резултатите от самата среща, той самият е изготвил рапорт. Петров предполага, че този рапорт се намира в ДАНС. Бившият висш служител в ДАНС изтъкна, че не си спомня нивото на секретност на документа и до кого е бил адресиран. Той обясни, че това в крайна сметка зависи от това кой е организирал срещата. Алексей Петров заяви пред съдията, че няма информация за това дали по време на срещата с братя Галеви е имало СРС-та. Той обясни, че по план братя Галеви е трябвало да се срещнат с друг представител от ръководството на МВР, но в процеса на съгласуване, се наложило срещата да се осъществи с Румен Петков. Бившият агент от ДАНС каза, че познава Румен Петков повече от 25 г., като се е запознал с него на лична среща. "Ако организирането на срещата на Пламен Галев и Ангел Христов с Румен Петков е било изпълнение на конкретно служебно задължение", отбелязва още Петров. Докато Румен Петков е бил министър на вътрешните работи, Алексей Петров е работил като "служител в МВР“, припомни още самият Петров. Той бе категоричен, че не познава Юрген Рот.
По делото за разпит се яви и бившият главен секретар на МВР ген. Илия Илиев. Той обаче не даде показания, тъй като защитата на Юрген Рот поиска той да бъде последния разпитан свидетел по делото. И друг бивш главен секретар на МВР бе призован днес за разпит. Това е Валентин Петров. Той не се яви и затова съдът разпореди да бъде доведен принудително за следващото заседание по делото и да бъде глобен със 100 лева.
Делото продължава на 14 октомври.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец