Свързани новини

16.06.2010 17:21

Българо-германска компания строи боклучения завод

Видян 1362 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обединението Хут-Станилов е кандидатът, класиран от комисията по оценявана на офертите за строителството на завода за боклук в София. Протоколът с решението беше подписан вчера от кмета на столицата Йорданка Фандъкова, предаде БТА.


Българо-немската компания е обединението между българската фирма Станилов ЕООД и германската Хайлит Умвелтехник ООД. Тя е класирана на първа позиция заради най-ниската цена за изграждането на завода и най-ниските оперативни разходи за работата му. Цената на строителството на завода е 208 808 700 лв., а разходите за работата на съоръженията са 9 427 949 лв. на година.


Фирмата Станилов участва в изграждането на метрото. Има договори за изграждането на депата за отпадъци в няколко града, отбелязва в. Сега.


За строителството на завода кандидатстваха девет дружества, като само две от тях бяха допуснати в конкурса - Хут-Станилов и Садината - МБТ. Останалите фирми отпаднаха заради технически, административни и финансови несъответствия с изискванията.


В завода отпадъците първо ще се сортират механично, като тези, които са годни за рециклиране, ще се отделят. От горимите останали отпадъци ще се правят RDF-блокчета, които ще се извозват за гориво в циментовите заводи. Останалите и след тази преработка отпадъци пък ще се изсушават и депонират в депо за отпадъци. В отделна инсталация за компостиране ще се преработват зелените и хранителните отпадъци.


Заводът, чийто проект е на обща стойност над 180 млн. евро, ще се изгражда със средства по ОП Околна среда, в  съфинансиране от държавния бюджет и заем от Европейската инвестиционна банка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева